Răspunsul Papei Francisc la întrebarea unui puști, dacă tatăl său, ateu, este în Rai - video

09 Feb 2019

În timpul unei vizite într-un cartier din Roma, Papa Francisc a avut o întâlnire cu un grup de copii. La un moment dat, din grup, un băiețel pe nume Emanuele s-a apropiat timid de microfon. "Nu pot sa o fac", a spus băiatul. Leonardo Sapienza, un consilier papal, l-a încurajat să-și descarce sufletul, dar fără succes , scrie American Magazine.

  • Răspunsul Papei Francisc la întrebarea unui puști, dacă tatăl său, ateu, este în Rai - video

"Vino, vino la mine, Emanuele. Vino si spune-mi la ureche", l-a incurajat Suveranul Pontif.

După ce Emanuele a primit îmbrățișarea Papei, cei doi au avut o discuție.

"Cu puțin timp în urmă, tatăl meu a murit. Era ateu, dar noi, toți cei patru copii ai săi am fost botezați. Era un om bun. Tata este în Rai?", l-a întrebat, după ezitări, băiatul.

"Cât de frumos este să aud un fiu spunând despre tatăl său că a fost un om bun. Și ce mărturie frumoasă a fiului, care a moștenit puterea tatălui său, pentru că a avut curajul să plângă în fața tuturor. Dacă omul acela a putut să crească astfel de copii, atunci era cu adevarat un om bun. Omul acesta nu avea darul credinței, el nu era credincios, dar și-a botezat copiii. A avut o inima bună. Dumnezeu este cel care decide cine merge în Rai", a comentat Papa Francisc.

"Tu ce crezi? Crezi că Dumnezeu ar putea sa il lase departe de El? Dumnezeu isi abandoneaza copiii atunci când sunt buni?”, a întrebat Papa Francisc.

"Nu!", au răspuns copiii prezenți în cor.

"Acesta, Emanuele, este răspunsul. Dumnezeu este mândru de tatăl tău, pentru că este mai ușor să îți botezi copiii atunci când ești credincios spre deosebire de un ateu", a adăugat Suveranul Pontif.

SHARE