Pacient operat pe creier, scăpat de pe targă. Ce spun reprezentanții spitalului despre incident

09 Ian 2019

Un pacient de-abia operat pe creier a fost scăpat de pe targă de angajaţii unei firme private de Ambulanţă, iar dup[ două săptămâni, bărbatul a murit. Familia a aflat de incident abia după ce a primit actele de la medicul legist şi acuză acum faptul că bătrânul și-ar fi pierdut viața din cauza acestei loviturii la cap. Poliția a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă la Spitalul Judeţean Ploieşti.

  • Pacient operat pe creier, scăpat de pe targă. Ce spun reprezentanții spitalului despre incident

Bărbatul în vârstă de 71 de ani a fost operat pentru extirparea unei tumori pe creier la începutul lunii decembrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. La aproximativ o săptămână de la intervenția chirurgicală, bătrânul a făcut un blocaj renal şi a fost transportat la urologie, secţie aflată în altă parte a oraşului. După investigaţii, a fost trimis din nou la Spitalul Judeţean, dar în timp ce era mutat de pe o targă pe alta, cadrele medicale de la ambulanţa privată l-au scăpat.

De atunci, starea pacientului s-a înrăutăţit, iar pe 4 ianuarie a încetat din viață.

”La întoarcerea către ambulanţă, pacientul cade de pe targă şi suferă un traumatism cranio-facial. Face în urgenţă un computer tomograf, ecografii şi radiografii. Din declaraţiile medicilor şi în special a medicului curant, cel care l-a şi operat, evoluţia nu s-a agravat în urma traumatismului”, a declarat, pentru Digi 24, Florin Puşcariu, director medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti: .

”L-au scăpat de pe targă şi asta i-a fost fatal. Acum vor să ascundă adevărul şi dau vina unii pe alţii. Vor să disculpe. Au mințit că s-a dezechilibrat pentru că a făcut o mişcare bruscă. Chiar nu putea, era paralizat. N-am ştiut până nu mi-a dat hârtia de la morgă. Accident vascular cerebral cu hemoragie. În urma căzăturii, i-au făcut creierul zob”, a declarat Cătălin Dumitrescu, fiul pacientului decedat.

Reprezentanţii firmei private de Ambulanţă, care are contract cu Spitalul Judeţean de Urgenţă şi transportă pacienţii între cele cinci secţii râspândite în tot oraşul Ploieşti, nu au prezentat deocamdată un punct de vedere. 

SHARE