Oana Mares, mesaj catre Gabriela Iorgulescu: ‘Intrebarea unui parinte responsabil, intr-o astfel de situatie, suna asa: Unde am gresit?'

23 Sep 2019

Oana Mareș, prezentatoarea  emisiunii cu „oanApp – Aplicaţie de viaţă” de la TVR 2, ii raspunde Gabrielei Iorgulescu, mama lui Mario, care a publicat dimineata pe Facebook un mesaj dur, adresat in special jurnalistilor carora fiul ei le-a platit notele de la restaurante.

  • Oana Mares, mesaj catre Gabriela Iorgulescu: ‘Intrebarea unui parinte responsabil, intr-o astfel de situatie, suna asa: Unde am gresit?'

Mesajul Oanei este diferit de tot ce s-a scris pana acum, este plin de caldura si intelegere fata de situatia dramatica in care se afla acum mama lui Mario Iorgulescu. 

“M-a cutremurat reactia doamnei Iorgulescu! In primul rand ca empatizez cu durerea ei de mama, si mai apoi pentru ca reapare surpriza omului bogat si influent, din care, abia asteptau altii sa se infrupte, in timp ce, ceilalti se prefac ca nu-i mai cunosc.

Tin minte ca si Piedone, primarul, a trait o astfel de "perplexitate" cand s-a trezit ca nu mai apare nimeni, in afara de familie, la botezul nepotului parca. Acolo, unde, pe vremuri se inghesuiau fini si prieteni sa fie pe lista.

Va spun eu, doamna Iorgulescu: acesta este un stil de viata hranit si crescut chiar de cei care se bucura de atentie si se cladesc pe ea, desi, cumva, in fundul sufletului, stiu si ei ca nu este reala. De dvs in principiu! Copiii preiau rapid acest tip de comportament.

Cui platea Mario notele de plata este inutil sa aflam, amenintarile sunt de prisos. "Hienele" se vor infrupta pe cinste din acest moment vulnerabil. Pentru ca voi le-ati dat de mancare si i-ati lasat in casa. Un stil de viata REAL l-ar fi invatat pe Mario sa fie REAL!

Mario nu merita sa moara, ba chiar merita o noua sansa. Una la viata reala, pe care o va invata cu greu , suferinta si cainta, dar, de care, se poate bucura intr-un final. Si un an sau doi traiti in sinceritate si iubire, prietenie, adevarata pot insemna mai mult decat 20 traiti in minciuna, falsitate si agonia dezamagirilor, a dispretului, a invidiei.

Intrebarea unui parinte responsabil, intr-o astfel de situatie, suna asa: Unde am gresit? De ce copilul meu avea un gol emotional pe care-l umplea cu cocaina si alcool? De ce avea nevoie de atatea confirmari incat platea note de plata altora? De ce era inconjurat de prieteni falsi, copiii ai prietenilor dvs falsi? Sigur, putem da vina mereu pe altii, pe anturaj, pe oricine, dar stim bine ca nu este asa!

Mai ales ca sunteti psiholog, ce treaba are Diavolul cu situatia dvs? Cine v-a impiedicat sa aveti o viata reala? Cu prieteni putini, dar buni si adevarati, cine v-a impiedicat sa deveniti un exemplu pozitiv pentru Mario? Daca v-a impiedicat cineva , imi pare rau...chiar foare rau! Ma uit la Nicolai, il iau in brate , il pup pe obraji, pe gurita, pe picioare si ma umplu de fericire si speranta ca va fi un om bun si echilibrat. Si stiu ca si dvs, la fel sperati cand il sarutati pe Mario mic.

De aceea ii doresc sanatate si sansa, la oricat ar fi, dintr-o viata reala, dupa ce plateste in fata legii, indiferent de verdict, dupa ce isi impaca constiinta si dupa ce se adapteaza la noua realitate. S-ar putea sa fie calatoria lui catre adevar!”, a scris Oana Mares pe pagina sa de Facebook.

SHARE