Hippie, dar până în Bărăgan! Nemţoaică, în mijlocul pustiului, confuză şi fără acte, găsită de ţărani, noaptea, pe un câmp

02 Noi 2018 | scris de Cornelia Rus

În timp ce se afla cu tractorul pe câmp, la arat, un țăran brăilean a găsit, în toiul nopţii, o femeie îmbrăcată în haine de stradă, care rătăcea pe câmp din apropierea satului Tufeşti.

  • Hippie, dar până în Bărăgan! Nemţoaică, în mijlocul pustiului, confuză şi fără acte, găsită de ţărani, noaptea, pe un câmp

Fermierul a oprit utilajul şi a încercat să afle de femeia respectivă ce caută pe câmp la acea oră târzie, însă nu a izbutit să se înţeleagă mare lucru, deoarece nici ea nu ştia româneşte, nici săteanul vreo limbă străină.

Cum femeia părea şi foarte confuză, omul a dus-o în sat, unde a sunat la 112 pentru a cere sprijinul autorităţilor.

Culmea, nici poliţiştilor nu le-a fost foarte simplu să dezlege motivul pentru care femeia, care nu avea asupra ei niciun act de identitate şi nu ştia niciun cuvânt în limba română, umbla noaptea singură pe câmpurile de lângă Tufeşti, la mare distanţă de vreo localitate şi de drumurile publice. 

După ce au realizat că femeia este vorbitoare de limbă germană, polițiștii au apelat la Oficiul pentru Migranţi, care a făcut rost de un interpret cu ajutorul căruia lucrurile au început să devină oarecum clare.

S-a aflat astfel că femeia are 49 de ani şi că a pornit într-o călătorie mai puţin obişnuită prin estul Europei. Mai exact, ea a ales un trai după modelul ”hippie”, căutând ospeţie în casele oamenilor şi circulând cu mijloace publice, cu autostopul sau pe jos.

În zona Bărăganului, se pare, fenomenul hippie nu prea are mare aplicabilitate, din cauza distanțelor mari dintre sate, dar și a locuitorilor acestora, destul de circumspecţi cu străinii, lucrurile s-au complicat.

Femeia a povestit că a coborât - se pare la indicaţiile unor călători - într-o gară aflată la marginea unui sat, după care s-a rătăcit pe un câmp imens unde se află orezării, păşuni şi lanuri de porumb uriaşe.

Nemţoaica a povestit că a intrat în România din Ungaria, prin zona de nord-vest, şi că a ajuns la Tufeşti în timp ce încerca să ajungă în Delta Dunării, despre care a auzit că este un loc superb.

Nu au fost lămurite împrejurările în care femeia a rămas fără actele de identitate, deoarece ea a oscilat între a declara că le-ar fi pierdut sau că i-ar fi fost furate, undeva între Bucureşti şi Tufeşti.

Evident, există şi suspiciunea că femeia ar fi consumatoare de substanţe psihotrope, de aici provenind, se pare, starea ei de confuzie.

Cazul a fost adus şi în atenţia Ambasadei Germaniei, pentru ca turista să poată obţine un document de identitate valabil, pe baza căreia să se poată întoarce în ţara natală. 

În urmă cu zece ani, un incident de acelaşi fel a avut loc la Galaţi. Poliţiştii locali au descoperit în zona Falezei Dunării o femeie de 41 de ani, cetăţean spaniol, care cerşea. Era îmbrăcată cu haine murdare şi rupte, dormea pe străzi şi avea paşaportul expirat de trei ani. A ajuns în Spania, la scurt timp, după ce Ambasada Spaniei a ajutat-o financiar.

SHARE