Monica Anisie, Ministrul Educatiei: ‘Situația școlară se va încheia cu minimum de note’

07 Apr 2020

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat marți că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei şi măsurile luate de CNSSU. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor ca elevii, studenţii şi cadrele să fie în siguranţă.

  • Monica Anisie, Ministrul Educatiei: ‘Situația școlară se va încheia cu minimum de note’

„Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, precum și de măsurile comunicate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. (...) În contextul informațiilor deținute până în prezent, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță. În funcție de data la care se vor relua cursurilor, probele scrise ale evaluării naționale și ale examenului de bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru evaluarea națională și examenul de bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea”, a spus Monica Anisie.

Ministrul a mai anunțat că situația școlară se va încheia cu minimum de note.

Data pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădiniță, va fi decalata și anunțata imediat ce va fi stabilită data reînceperea cursurilor, a mai anunțat Anisie.

Cât despre admiterea la universitate, Anisie a anunțat că examenul se va organiza după susținerea examenului de bacalaureat.

SHARE