Mircea Radu răspunde acuzațiilor: “În precedenta declarație de avere, am trecut o altă sumă din greșeala”

16 Sep 2020

Seful Comunicarii din TVR, Mircea Radu, a scris in declaratia de avere, ca a castigat in urma prezentarii emisiunii “Down the Road” 13 000 de euro si nu 23 000, cat incasase de fapt. Problema a fost semnalata de Sindicatul MediaSind, cand sefa TVR, Doina Gradea, a spus ca Mircea Radu a primit mai multi bani.

  • Mircea Radu răspunde acuzațiilor: “În precedenta declarație de avere, am trecut o altă sumă din greșeala”

Ca atare, sindicalistii din MediaSind solicita demiterea urgenta a fostului prezentator al emisiunii “Din dragoste”, precum si demararea unei anchete privind felul in care s-a incheiat un astfel de contract. „Este revoltător faptul că administrația Gradea atribuie contracte, din bani publici, de cele mai multe ori pe sume consistente, unor realizatori externi, în timp ce peste 80 la sută din profesioniștii din TVR sunt plătiți la minimul grilei de salarizare”, se scrie in comunicatul MediaSind.

Ce raspunde Mircea Radu?

“Prieteni, în mod normal, eu nu aduc în casă (a se citi, aici, pe pagina mea) chestiuni legate de job. Dar pentru că imaginea mea publică este curată și vreau s-o mențin așa, fac o precizare: titlul ”Mircea Radu, șeful Comunicării din Televiziunea Națională, recunoaște că și-a falsificat declarația de avere!” pus de scribălăii dintr-un sindicat nereprezentativ, este tâmpit și mincinos. De ce este tâmpit? Pentru că este lipsit de sens. Cum aș putea recunoaște ceva ce nu am făcut? A falsifica înseamnă a înșela cu bună știință. Ori eu, în precedenta declarație de avere, am trecut o altă sumă din greșeală. A fost o eroare omenească, care a fost reparată în termen legal. Atât și nimic mai mult. De ce este mincinos? Pentru că amăgește. Pentru că sub un titlu care vinde se livrează o pălăvrăgeală fără sens. Cam atât despre subiectul care a stârnit atâta gălăgie azi. Cât despre scribălăi, n-ar strica o citire mai atentă și mai în amănunt, a legii; mă refer la Codul Penal, Secțiunea I, Calomnia și defăimarea. Succes!”, a scris Mircea Radu pe pagina sa de Facebook.

Foto: Sorin Cioponea

SHARE