Ministrul Justitiei din Madagascar: ‘Exista riscul ca Mazare sa ii contamineze si pe coruptii de aici’

15 Mai 2019

Intr-un interviu pentru Stirile Pro TV, ministrul Justitiei din Madagascar confirma extradarea lui Radu Mazare, unul dintre motive fiind teama ca nu cumva fostul edil al Constantei sa le “dea idei” coruptilor de pe insula.

  • Ministrul Justitiei din Madagascar: ‘Exista riscul ca Mazare sa ii contamineze si pe coruptii de aici’

“El este extrădabil pentru că infracţiunea de care a fost acuzat nu este o chestiune politică, ci e una de drept comun, este corupţie. Şi noi, malgaşii, deferim justiţiei, fără ezitare, pe toţi cei implicaţi în acte de corupţie. Prin urmare, noi nu mai aşteptăm să-l vedem pe el cum rămâne în Madagascar pentru că atunci îi va contamina de asemenea şi pe corupţi de aici, tocmai acum când noi suntem într-o luptă asiduă împotriva acestui flagel”, spune Jacques Randrianasolo, ministrul justiţiei din Madagascar.

Pe de alta parte, Mazare afirmă că nu se va opune extrădării pentru că a obosit să lupte.

„Dacă instanţa aceasta din Madagascar va decide că trebuie să fiu extrădat nu mă voi mai opune pentru că am obosit să lupt, am luptat destul cu statul român abuziv, nu voi mai lupta şi aici, şi în Madagascar. Dacă voi ajunge în România prin extrădare, după ce se va termina pedeapsa,  mă voi întoarce aici în Madagascar, până la sfârşitul zilelor”, a declarat Radu Mazăre.

 

 

 

SHARE