Medicul chinez Li Wenilang, care a avertizat publicul privind gravitatea gripei data de coronavirus, a murit

06 Feb 2020

Medicul chinez Li Wenliang, 34 de ani, care a fost anchetat pentru că avertizase publicul asupra riscurilor unei epidemii precum cea de SARS, a decedat joi, din cauza coronavirusului, afirmă surse citate de presa chineză şi de CNN, potrivit MEDIAFAX. Doctorul era optimist In privinta starii sale de sanatate, in urma cu cateva zile.

  • Medicul chinez Li Wenilang, care a avertizat publicul privind gravitatea gripei data de coronavirus, a murit

Li Wenliang avertizase în decembrie 2019 că există riscuri privind izbucnirea unei epidemii similare cu cea generată de Sindromul Respirator Acut Sever (SARS). Doctorul Li Wenliang a fost interogat de autoritatea locală pentru Sănătate şi de Poliţia din oraşul Wuhan, fiind suspectat de "răspândirea de zvonuri în mediul online" şi de "perturbarea ordinii sociale".

Medicul a fost spitalizat pe 12 ianuarie, după ce a luat noul virus 2019nCoV de la un pacient. Li Wenliang a decedat joi.

"Suntem profund îndureraţi de moartea doctorului Li Wenliang. Trebuie să remarcăm cu toţii munca sa în cazul virusului 2019nCoV", a reacţionat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Potrivit celui mai recent bilanţ, 562 de persoane au murit în China din cauza coronavirusului şi sunt peste 27.000 de cazuri de infecţii.

SHARE