Măsuri extraordinare împotriva răspandirii coronavirusului în Capitala Marii Britanii

12 Oct 2020

Oficialitatile Marii Britanii vor trece la masuri de nivel doi in Londra, orasul cu noua milioane de locuitori, pentru restrangerea ariei de raspandire a coronavisurului. Noile norme se vor implementa in câteva zile: rezidenții nu se vor mai putea vedea cu prietenii sau membrii familiei cu domiciliul diferit in interiorul caselor.

  • Măsuri extraordinare împotriva răspandirii coronavirusului în Capitala Marii Britanii

Cu toate acestea barurile, restaurantele si sălile de gimnastică vor rămâne deschise, dar doar pana la ora 22,00. Oficialitățile britanice sunt pregătite să adopte cele mai dure măsuri, sub coordonarea premierului Boris Johnson, pentru a opri explozia de cazuri Covid 19, înregistrate în ultima perioadă, informează publicația Daily Mail.

Statisticile arată ca numărul de cazuri săptămânale la 100 000 de persoane s-a dublat peste noapte. Noile măsuri prevăd interzicerea vizitelor în casă, deși este permis ca șase familii să se poată întâlni în aer liber. De asemenea, specialiștii din sănătate încă mai discută dacă vor fi permise călătoriile sau vor fi limitate la “excursii scurte, motivate”.

Primarul din Londra, Sadiq Khan, a avertizat săptămâna trecută că măsurile de blocare mai dure din capitală sunt „inevitabile”. El a avertizat că este important să se reducă răspândirea virusului în oraș înainte ca pandemia să ajungă la nivelurile „pe care le-am văzut în martie și aprilie”.

Specialiștii au declarat într-un briefing în Downing Street că numărul pacienților din spital este acum mai mare decât înainte de blocarea în martie - și ar putea fi peste vârful precedent în termen de patru săptămâni . “Creșterea cazurilor a fost un „fenomen la nivel național”, mai degrabă decât doar în nord, și s-a răspândit de la tineri la generația mai vulnerabilă”, au mai spus ei, menționând că limitarea îmbolnăvirii persoanelor în varstă este doar o dorință fără acoperire în realitate.

SHARE