Laura Codruța Kovesi a făcut plângere la CEDO în urma revocării de la conducerea DNA

08 Ian 2019

Trăim vremuri simpatice în România. ”Slujirea însăși”, precum o definea chiar domnul Liiceanu, Laura Codruţa Kovesi, consideră că o merităm în continuare la șefia DNA, de parcă nu mai există altcineva în țara asta capabil de-o astfel de muncă, contestând la Curtea Europeană a Drepturilor Omului modul în care a fost revocată din funcţie.

  • Laura Codruța Kovesi a făcut plângere la CEDO în urma revocării de la conducerea DNA

Acțiunea intentată de Laura Codruța Kovesi a fost transmisă CEDO la finalul anului trecut, în cadrul termenului în care decizia de revocare putea fi contestată, cele șase luni urmând a se împlini peste două zile.

În acțiunea transmisă Curții Europene pentru Drepturile Omului, Kovesi arată că decizia unilaterală a CCR nu i-a oferit o cale efectivă de a o contesta, așa cum prevede Convenția Europeană a Drepturilor Omului și nici măcar nu a fost parte din acel conflict inițiat de Executiv la CCR, conflict cu președintele României, care s-a soluționat în favoarea Guvernului și în urma căruia șeful statului a fost nevoit să emită acel decret de revocare.

De obicei, aceste proceduri internaționale durează chiar și câțiva ani, iar într-o primă etapă CEDO va solicita un punct de vedere asupra acestei situații din partea Guvernului.

SHARE