Klaus Johannis: ‘Doamna Dancila mimeaza pe democrata si de aceea nu va exista o dezbatere impreuna cu dumneaei’

13 Noi 2019

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a sustinut o conferinta de presa in aceasta seara, 13 noiembrie, in care a raspuns diverselor intrebari ale jurnalistilor. Zambitor, relaxat, total schimbat comparativ cu perioada in care a condus tara, Iohannis i-a asigurat pe participanti ca, de-a lungul celor cinci ani, s-a schimbat in bine, comparativ cu PSD, care a mers din rau in si mai rau. De altfel, Iohannis a atacat pe tot parcursul conferintei de presa partidul care o sustine pe Viorica Dancila, spunand insa ca, odata ales din nou, va fi presedintele tuturor romanilor, chiar daca au votat altceva decat Iohannis.

  • Klaus Johannis: ‘Doamna Dancila mimeaza pe democrata si de aceea nu va exista o dezbatere impreuna cu dumneaei’

Vacante

Iohannis a declarat că a avut, în cei 5 ani de mandat, doar 3 vacanțe, dar ca și în acelea a lucrat, pentru ca a stat “sa pazeasca Romania de PSD”. 

Președintele nu are dreptul la concediu și nu există concediu, pentru că munca pe care o face nu o poate face nimeni. Mi-am luat mapa cu actele, cu pixul și am lucrat cu documente, de pe telefon. Din păcate, în ultimii 2 ani nu am mai avut vacanțe pentru că am stat să păzesc România de pesediști.”, a declarat Klaus Iohannis.

Despre Rares Bogdan si PNL

… presedintele a spus ca ii este recunoscator pentru ca a mers “din casa in casa”, in timpul campaniei electorale, ca sa le explice romanilor de ce trebuie sa voteze Iohannis. Domnia sa a mai precizat ca va gasi solutii, impreuna cu guvernul PNL, la dezastrul lasat in urma de guvernul PSD.

“Avem un guvern, în sfârșit, al României. Voi continua aceste întâlniri pe tot parcursul mandatului și al acestui guvern. Este nevoie de o corelare foarte strânsă între președinte și Guvern pentru a se corecta greșelile care s-au făcut pentru resetare.

Acum trebuie făcută curățenie. Asta așteaptă românii de la mine și de la Guvernul Orban: să venim cu soluții și venim.”, a spus Klaus Iohannis.

Una dintre marile realizari  din timpul guvernarii…

… este, spune Iohannis, ca romanii au prins curaj ca sa protesteze ori de cate ori a fost nevoie. 

”Românii și-au dat seama că ei contează că vocea lor contează. Nu mai acceptă orice, ies la protest în stradă, așa cum s-a întâmplat la OUG 13, când și eu am ieșit în stradă”, a precizat Klaus Iohannis.

Mereu despre PSD

“Probabil PSD a vrut sa faca exact invers fata de ce am solicitat eu”, a spus Klaus Iohannis, mentionand ca nu va mai acorda nicio sansa acestui partid.

Intrebat fiind ce intrebare i-ar adresa Vioricai Dancila, daca ea ar fi in sala, Iohannis a spus ca “niciuna”. ‘Doamna Dancila mimeaza pe democrata si de aceea nu va exista o dezbatere impreuna cu dumneaei”, a precizat Iohannis.

Despre MCV

Klaus Iohannis si-a exprimat dezacordul fata de decizia  Comisiei Europene, condusă de Jean-Claude Juncker, anume  că ridică MCV pentru Bulgaria, spunand printre randuri ca se va opune ridicării MCV în cazul Bulgariei.

“Decizia de eliminare a MCV este una la care trebuie să adere cam toți, ceea ce nu este cazul, acum. Nu știu de ce Comisia a spus că se ridică MCV, iar la România știm de ce nu se ridică. Lucrurile pot fi corectate. Noul ministru al Justiției s-a apucat și se va găsi, pas cu pas, ce trebuie făcut.

Nu mi-a căzut bine când am aflat că această Comisie face o diferențiere crasă între România și Bulgaria, o diferențiere pe care noi nu o vedem chiar așa.”, a spus Klaus Iohannis.

Despre Raed Arafat si “Colectiv”

„M-a rascolit puternic, recunosc, a fost cutremurator (despre Colectiv, n.r.). O tragedie care m-a marcat profund, recunosc acest lucru. Daca abia acum a aparut acest film, trebuie analizat si posibilele implicatii. Sper sa se faca lumina. In ce-l priveste pe Raed Arafat, aici dl Orban si echipa lui vor face o analiza si va vor da un raspuns”, a zis Iohannis. 

SHARE