Jandarmii au capturat maimuta lui Nutu Camataru

11 Sep 2019

O buna parte din ziua de astazi, o echipa de jandarmi a incercat sa prinda maimuta lui Nutu Camataru, care evadase. Camataru avea in trecut si lei in curtea casei sale din Ferentari. A fost o intreaga aventura, pentru ca maimuta, desi s-a plimbat pe mai multe strazi si nu a dat semne de violenta la intalnirea cu oamenii, nu a putut fi capturata pana ce nu s-a refugiat in podul unei case din sectorul 5, sector in care locuieste si proprietarul ei.

  • Jandarmii au capturat maimuta lui Nutu Camataru

„Am capturat-o, o acțiune foarte dificilă, poate cea mai dificilă de până acum, din mai multe puncte de vedere, având în vedere că sunt multe case în jur, multe locuri în care se cațără, (este, n.r.) pericol public de a nu lovi pe cineva din greșeală și ea să nu atace pe cineva din greșeală. Am reușit să o nimerim de două ori. Prima oară am lovit-o în os, de aceea nu și-a făcut efectul (tranchilizantul, n.r.), am alergat-o foarte mult. Va trebui să mergem la clinică, la centrul nostru de salvare și reabilitare a animalelor sălbatice, unde vom scoate acul din os și o vom trezi”, a declarat Ovidiu Roșu, medic veterinar care a capturat maimuța.

Veterinarul a capturat animalul cu ajutorul echipelor Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA).

„Este o maimuță macac. În momentele în care a fost întâlnită de oameni nu a manifestat agresivitate. Dar este un animal sălbatic... Nu era de preferat să interacționeze, vorbim de un animal sălbatic față de care se va păstra o anumită distanță”, a declarat pentru MEDIAFAX Cătălina Tranescu, reprezentant ASPA.

Maimuta nu va fi returnata lui Nutu Camataru: va sta, în funcție de recomandările reprezentanților Gărzii de Mediu, în carantină, si apoi va merge fie  la Grădina Zoologica, fie lla Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice.

SHARE