Ion Țiriac, Ilie Năstase și Simona Halep, dați în judecată de BNR: 'Domnul Isărescu așa conduce banca, e ca și afacerea de la mama lui, de la Drăgășani...'

11 Feb 2019

Ion Țiriac, Ilie Năstase și Simona Halep ar fi fost acționați în judecată de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, susține Ilie Năstase, care anunță că scandalul are legatură cu Arenele BNR.

  • Ion Țiriac, Ilie Năstase și Simona Halep, dați în judecată de BNR: 'Domnul Isărescu așa conduce banca, e ca și afacerea de la mama lui, de la Drăgășani...'

"Domnul Isărescu așa conduce banca, e ca și afacerea de la mama lui, de la Drăgășani, ne-a dat în judecată și ne cere un milion de euro - mie, lui Țiriac și lui Halep, că am îndrăznit să îi cerem stadionul. Că noi vrem să-l vindem, ca el, sau să facem hoteluri pe acolo... Nu vrem să jucăm tenis”, a spus Năstase la Telekom Sport.

"Eu cu domnul Țiriac mai avem puțin de trăit, dar sper ca ceilalți care rămân, Halep sau ce mai rămâne în urma noastră, o să se bată până o să câștige dreptul să joace acolo", a mai spus Năstase.

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, susține că, în realitate, acțiunea în instanță a lui Țiriac, Năstase și Halep a fost respinsă și că instituția pe care o reprezintă nu are nicio intenție în a le cere daune. 

”Procesul e invers, dânșii au declanșat un proces împotriva noastră și au pierdut. BNR nu cere nicio daună, nici lui Ilie Năstase, nici lui Țiriac, nici Simonei Halep. Noi nu avem nicio treabă, Pur și simplu dânșii au intentat un proces, cum că nou am vrea Parcul cu Platani, și instanța le-a respins plângerea. Asta e toată povestea”, a declarat Dan Suciu.

La începutul lunii octombrie 2018, Țiriac a depus o petiție semnată de mai multe personalități din sportul românesc - Ilie Năstase, Virginia Ruzici, Andrei Pavel, Simona Halep sau Horia Tecău.

În petiție, Ion Țiriac solicită ca Arenele BNR să fie puse din nou în uz pentru a putea organiza turneul de tenis.

A existat inclusiv o audiere la comisia Senatului, dar și întâlniri între Ion Țiriac și Simona Halep cu premierul de la acea vreme, Mihai Tudose, însă lucrurile nu au depășit acest nivel.

BNR și-a manifestat intenția de a rezolva situația, s-a propus chiar ca Arenele să treacă în subordinea Primăriei Capitalei, numai că totul a rămas la nivel declarativ.

La finalul anului trecut, Țiriac, Ilie Năstase și Simona Halep, alături de alte nume din tenisul românes, au dat in judecata BNR, cerând reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv.

Cazul a fost soluționat de Tribunalul București, care a respins cererea ca fiind "lipsite de interes" și cel în privinta daunelor morale ca fiind nefondat.

 

SHARE