Ion Cristoiu: Kovesi e Simona Halep a penalului. E o nerozie sau un complot să lupţi împotriva ei cu Udrea, care e în Costa Rica

26 Feb 2019

Ion Cristoiu emite o opinie interesantă, conform căreia acţiunile din ultimele zile împotriva Laurei Codruţa Kovesi nu au făcut altceva decât să atragă simpatia celor indeciși, considerând această campanie drept o nerozie sau complot.

  • Ion Cristoiu: Kovesi e Simona Halep a penalului. E o nerozie sau un complot să lupţi împotriva ei cu Udrea, care e în Costa Rica

”Kovesi este Simona Halep a penalului. Ce s-a întâmplat în ţară, ori e nerozie, ori complot. Iohannis aprinde lumânări
„Depinde de planurile despre care vorbim. Dacă e pentru procuror european, audierea nu are importanţă pentru că jocurile s-au făcut, fie cu ea, fie cu altcineva.

Funcţia e prea importantă, chiar în bătălia din politica europeană, ca să fie lăsată la voia unei impresii asupra unor europarlamentari. Dacă luăm celălalt plan, al impresiei din ţară, pot să spun cu deplină responsabilitate că, indiferent de rezultat, Kovesi este Simona Halep a României", a declarat Ion Cristoiu.

Cristoiu este de părere că toate acțiunile îndreptate în ultima perioadă împotriva lui Kovesi, pornind de la dosarul de pe rolul Secţiei de anchetă a magistraţilor şi până la ştirile potrivit cărora are case în America, nu au făcut altceva decât să îi contureze o imagine de victimă a sistemului. 

”Eu încerc să mă detaşez de pro şi contra Kovesi şi să fac o radiografie a celor care nu sunt nici de o parte, nici de cealaltă. Ce au văzut aceşti cetăţeni: o compatrioată, Simona Halep a penalului, trece printr-un examen de procuror foarte serios la nivel european şi pe primul loc, o listă scurtă din 3, nu 5 sau 20.

Această româncă - tot ceea ce spun se referă la imaginea lui nea Gigel de la sculărie, românul tipic - ea românca e pe o listă cu un neamţ şi un francez. În inima lui Gigel bate o inimă de român: În România, duşmanii lui Kovesi, care sunt toţi corupţi, începând cu Ghiţă, terminând cu Udrea, lucrează ca ea să nu fie pe primul loc în clasamentul procurorilor din Europa.

O contribuţie a avut-o Secţia pentru Investigarea infracţiunilor din Justiţie, care, când Kovesi îşi luase bilet, o convoacă, la ceas de seară, la secţie. Ce nu te omoară te întăreşte e vorba... Ce a făcut secţia, din prostie, făcea parte din operaţiune, i-a servit ei, a chemat-o nu s-a întâmplat nimic, a plecat triumfătoare la Bruxelles, transmisă în direct, stând la coadă. Imaginea pentru Gigel a fost atât de puternică.

Să dai azi un aşa-zis document de pe internet să rezulte că ea are case în America, bazat pe faptul că în America nu mai e un Kovesi, trebuie să fii ori nărod, ori combinaţie. Ori scoţi un document, ori te laşi păgubaş. Seară de seară, la posturile adversare, au intervenit unii despre care omul simplu ştie că sunt corupţi. Cum să lupţi împotriva lui Kovesi cu Udrea care e în Costa Rica? Orice om spune... păi ea e în Costa Rica. Tot ce s-a întâmplat în România, ori e nerozie, ori este complot, pentru ca la ora actuală să putem vorbi de Simona Halep pentru România", a spus Cristoiu.

Cristoiu este de părere că în cazul în care Kovesi nu va fi aleasă în funcția de procuror șef european, cel care are de pierdut este preşedintele Klaus Iohannis, o viitoare candidatură a fostei șefe a DNA la prezidențiale fiind extrem de sigură și chiar și faptul că s-a exprimat în a vorbit în română în comisia de la Bruxelles, denotă un semn de campanie electorală.

”Să-l ferească Dumnezeu pe Iohannis. Preşedintele ar trebui să meargă la biserică, să pună lumânări ca ea să fie procuror european. Dacă acum, chiar dacă votul e împotriva, cariera continuă, indiferent de rezultat, e cel mai bun candidat al dreptei la preşedinţie. Aşa că nu îmi dau seama care e interesul, dar nu e ca ea să se întoarcă. Milioanele de spectatori, marea mută, văd aşa: 1. Kovesi e româncă, 2. ”Corupţii” au pornit o ofensivă fără precedent, în frunte cu Dragnea. 3. Ea, ca Ana Ipătescu, cu pistolul în mână, face faţă acestor penali”, a mai afirmat Ion Cristoiu.

SHARE