Ion Cristoiu: ‘A venit momentul ca ghiortaii sa plece acasa’

31 Iul 2019

Jurnalistul Ion Cristoiu considera ca a venit timpul ca neprofesionistii sa-si dea demisia din slujbele pe care le ocupa degeaba. Insa, in ceea ce priveste viitorul, domnia sa considera ca nu va avea loc vreo schimbare, deoarece, am mai trecut, de curand, cu ocazia tragediei de la Colectiv: ‘A venit guvernul Cioloș, care a fost guvernul celor care erau mai rău decât al oamenilor politici, erau adunați de pe stradă, după ce fuseseră întrebați dacă vor să fie miniștri și ei se codiseră vreo jumătate de zi”.

  • Ion Cristoiu: ‘A venit momentul ca ghiortaii sa plece acasa’

“Cred că în cazul „surprinzătoarei” demisii a dlui Moga, nu e deloc surprinzătoare – mai țineți minte că, în cazul lui, eu nu am crezul că va fi numit. Numirea sa s-a dovedit, ca și în cazul Vioricăi Dănilă, o numire catastrofală. Normal era, acolo, să fi avut acum un bun comunicator, un om care să vorbească din oră în oră, să cucerească presa și, mai ales, să nu se lase tras pe sfoară. Căci noi avem acele prezentări ale raportului, din care au apărut niște scurgeri în presă, din care rezultă că convorbirile nu sunt reale”, a susținut jurnalistul.

“A venit momentul ca ghiorțăii să plece acasă. Aș vrea să văd și alte figuri – profesioniști, neprofesioniști, alți oameni acolo, în funcțiile de răspundere. Dar, în acest domeniu, era vorba, repet, cum am scris și ultima oară, despre meritocrație, acolo, la Caracal, nu a fost altceva decât neprofesionalism. Prin neprofesionalism înțelegând lasă-mă să te las. Pentru că, așa cum a spus și președintele – analiza lui e foarte buna - s-a înregistrat pierderea de timp. De miercuri seara, abia peste două zile a demarat ancheta. Deci, dacă scoatem prima parte, aia cu PSD-ul, care face parte dintr-o campanie electorală proastă, a fost o analiză bună”, a conchis jurnalistul.

“Nu vom vedea nicio schimbare deoarece tot dl. Klaus Iohannis, după „Colectiv”, a avut aceeași temă cu profesioniștii și a venit guvernul Cioloș, care a fost guvernul celor care erau mai rău decât al oamenilor politici, erau adunați de pe stradă, după ce fuseseră întrebați dacă vor să fie miniștri și ei se codiseră vreo jumătate de zi. Asta a fost guvernul Cioloș și am văzut și noi ce înseamnă, din punctul ăsta de vedere, guvern de profesioniști.

Dar sunt aproape sigur că în momentul în care va veni - așa cum s-a mai întâmplat - dreapta la putere, vor pune tot oamenii lor, tot nepoatele lor. Suntem, repet, după 30 de ani de la această chestiune, despre care spunea chiar Caragiale în eseul „1907 - din vara pana în toamnă”: „o administrație flămândă, stă în opoziție, așteptând locul”. Așa și cu dreapta, să nu îmi spună mie că în momentul în care a venit dreapta la putere au venit la Televiziunea publică, la celelalte instituții, cei mai buni profesioniști din lume. Au venit tot oamenii lor”, a afirmat analistul politic.

SHARE