Horatiu Moldovan, secretar de stat: “Exista discutii sa prelungim starea de urgenta”

03 Mai 2020

Nu este prima oara cand se pune problema, mai mult sau mai putin voalat, ca relaxarea masurilor de izolare si oprirea starii de urgenta sa nu aiba loc pe 15 mai, asa cum anuntase presedintele Klaus Iohannis.

  • Horatiu Moldovan, secretar de stat: “Exista discutii sa prelungim starea de urgenta”

Astfel, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a anunțat la Antena 3 ca se ia in calcul posibilitatea prelungirii stării de urgență în România după 15 mai.

”Soluțiile, opțiunile sunt pe masă. Dacă ne vom afla pe un trend descendent, ceea ce nu s-a întâmplat încă, atunci vom relaxa progresiv, pas cu pas. Dacă nu, există discuția să prelungim această stare” a anunțat Horațiu Moldovan. Deci atata vreme cat nu se inregistreaza o scadere a numarului de infectari timp de doua saptamani putem lua in calcul prelungirea starii de urgenta.

Secretarul de stat a mai explicat că mai există si posibilitatea trecerii la stare de alerta. “E vorba de o relaxare progresivă, în pași, cu măsuri prudente”.  

Anterior, Horațiu Moldovan a subliniat: ”Ne punem problema măsurilor de relaxare după o perioadă în care numărul de cazuri de pacienți confirmați pozitiv cu Coronavirus este în scădere. Apreciem că cel puțin o săptămână sau chiar mai mult de o săptămână, spre două săptămâni, este necesar ca trendul incidenței infecțiilor să fie descrescător ca să fim siguri că ne aflăm într-o fază în care putem să luăm asemenea măsuri.”

Secretarul de stat a precizat că în ultimele zile, chiar săptămâni, suntem într-o fază ușor ascendentă care se apropie de platou.

SHARE