Gérard Depardieu, despre un posibil război: «Se simte miros de praf de pușcă, unele lucruri se pretrec foarte repede»

09 Dec 2018 | scris de Monica Nistor

Cunoscutul actor francez Gérard Depardieu a declarat, într-un interviu acordat jurnalistului Octavian Hoadră de la Realitatea TV că pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina simte iminența producerii unui nou război în Europa. 

  • Gérard Depardieu, despre un posibil război: «Se simte miros de praf de pușcă, unele lucruri se pretrec foarte repede»

Depardieu a fost întrebat dacă actuala conjunctură în care se găsește Europa oferă semnalele producerii unui nou război pe continent. 

"Se simte mirosul de praf de pușcă, da. De altfel, Ucraina reîncepe tensiunile cu Putin, dar, în spatele acestei povești sunt americanii... Nu am nicio îndoială. Nu am certitudinea că americanii nu s-au aflat în spatele "maidanului".

E adevărat că ucrainienii sunt oameni care nu vor să fie ruși și preferă să fie sub protectoratul acestui regat al Lituaniei... Dar se simte. Se pretrec foarte repede niște lucruri, prin televiziune și, la fel ca și în lumea culturii...", a declarat Depardieu. 

Gérard Depardieu este de părere că istoria are o anumită ciclicitate a evenimentelor majore și că războiul este unul dintre aceste evenimente inevitabile.

"Am făcut ultimul război mondial în Europa, în 1945, după aceea tot ce s-a întâmplat în anii 1950, căderea zidului Berlinului, în 1989, acum a venit vremea să facem un război. Au fost războaie peste tot. Nu s-au oprit niciodată. Nu a fost nicio zi de pace de când lumea există", a mai spus actorul francez. 

SHARE