Primul test al căii ferate Gara de Nord - Aeroportul Otopeni - video

14 Sep 2020 | scris de Medeea Moldovan

Primul test al viitoarei căi ferate ce va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni a fost efectuat duminică dimineaţă, la ora 10.30, scrie Club Feroviar.

  • Primul test al căii ferate Gara de Nord - Aeroportul Otopeni - video

Primul automotor diesel care a circulat între fosta haltă Odăile şi staţia Aeroport Henri Coandă nu aparţine operatorului feroviar de stat CFR Călători, ci firmei private Transferoviar Călători din Cluj Napoca.

”Au răspuns mai prompt la solicitarea noastră decât cei de la CFR Călători”, a declarat pentru Club Feroviar inginerul Liviu Trenchea, şeful şantierului de la Otopeni al Arcada Company, firma ce construieşte noua legătură feroviară.

În acest moment, noua linie de cale ferată care uneşte Gara de Nord cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă este finalizată în proporţie de 97%, fără a pune însă la socoteală semnalizarea şi automatizarea, potrivit CFR Infrastructură.

Condiţii normale de trafic vor putea fi asigurate spre sfârşitul anului. „Sunt toate condiţiile ca începând cu noul Mers al Trenurilor (la jumătatea lunii decembrie – N.R.), poate chiar mai devreme, să fie introduse în circulaţie garniturile pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă”, spunea recent Liviu Trenchea.

SHARE