Gabriela Firea spune ca analizeaza posibilitatea de a reveni in functia de presedinte al PSD Bucuresti

28 Mai 2019

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a declarat marţi, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că mai mulţi colegi i-au cerut să renunţe la demisiile pe care le-a semnat în luna noiembrie a anului trecut. Firea a mai declarat ca si-ar dori realizarea unei alianţe între PSD şi Pro România.

"Mai mulţi colegi mi-au spus că, dată fiind situaţia actuală, ar trebui să analizez şi să renunţ la ceea ce am anunţat la unul din CEx-urile de anul trecut şi anume atunci când, ca un gest de onoare, mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti şi din poziţia de vicepreşedinte la nivel naţional, funcţia de la Ilfov doar aceea fiindu-mi luată cu forţa la propunerea preşedintelui de la acel moment al partidului. Deocamdată, am spus că mă gândesc, analizez dacă revin asupra acelor demisii", a afirmat Firea, citata de agerpres.ro

Primarul Bucureştiului spune că, pentru a reveni asupra demisiilor, este nevoie şi de acordul colegilor săi din Comitetul Executiv Naţional al PSD. De altfel, Gabriela Firea a anunţat că va fi prezentă la şedinţa CExN programată marţi după-amiaza.

În ceea ce priveşte conducerea PSD, Gabriela Firea a subliniat că "este dreptul doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să preia preşedinţia interimară" a partidului, manifestându-şi totodată susţinerea pentru ca Paul Stănescu să preia funcţia de preşedinte executiv.

Ea i-a invitat pe unii dintre foştii colegi să revină în PSD, referindu-se în special la Marian Neacşu, Ion Mocioalcă şi Adrian Ţuţuianu. Totodată, Firea a militat pentru o alianţă între PSD şi Pro România.

"Dacă nu se va decide ca aceşti colegi să se întoarcă pur şi simplu în PSD, atunci să se stabilească o alianţă între PSD şi Pro România. Bineînţeles, aceasta este o dorinţă a mea, nediscutată cu ceilalţi colegi din partid. Este normal ca să existe nişte întâlniri în perioada următoare şi să se stabilească o strategie. Nu vreau să o iau eu înaintea deciziilor lor", a mai spus ea.

  • Gabriela Firea spune ca analizeaza posibilitatea de a reveni in functia de presedinte al PSD Bucuresti

SHARE