Gabriela Firea: ‘Am depus plangere penala impotriva lui Nicusor Dan pentru diseminarea de informatii false si calomnioase!’

16 Sep 2020

Primarul Bucurestiului a anuntat pe pagina sa de Facebook ca a depus plangere penala impotriva candidatului “Dreptei”, Nicusor Dan, pentru raspandirea unor acuzatii false si calomnioase, legate de Parcul Verdi. Gabriela Firea catalogheaza afirmatiile lui Dan drept minciuni.

  • Gabriela Firea: ‘Am depus plangere penala impotriva lui Nicusor Dan pentru diseminarea de informatii false si calomnioase!’

“Asa-zisele dezvaluiri bomba sunt doar minciuni si va dau doar un singur exemplu: consilierul despre care afirma ca ar fi avut beneficii personale in urma achizitiei Parcului Verdi este in prezent subsecretar de Stat la MDRAP, deci in Guvernul PNL! In plus, la momentul achizitiei de catre Primaria Municipiului Bucuresti a terenurilor care compun Parcul Verdi, acesta NU mai lucra Primaria Capitalei! Prin plangerea formulata se solicita constatarea incalcarii dreptului la imagine a Primarului General, daune morale in cuantum de 100.000 Euro, sumă ce va fi destinată unor proiecte sociale si obligarea de a publica scuze publice prin intermediul mijloacelor mass media – presă scrisă şi televiziune”, a scris Primarul Capitalei.

Gabriela Firea mai afirma: "Acest parc a fost achizitionat la cererea bucurestenilor, au existat nenumarate proteste si cereri adresate de locuitorii cartierului Floreasca care au dorit amenjarea parcului Verdi ca zona de agrement si spatii de joaca! "Valoarea de achiziție pentru cele 7 terenuri a fost de la 49,775 de milioane de euro, sub valoarea de 59 de milioane de euro, rezultata din raportul final de evaluare realizat pentru PMB.

De asemenea, suma achitată de Municipalitate reprezintă doar 57% din valoarea estimata și solicitată inițial de proprietari, adica 87,475 milioane euro. Trebuie sa fie clar pentru toata lumea ca proprietari ai terenurilor din Parcul Verdi dadusera in judecata Primaria Capitalei, in anul 2015, pentru lipsa de folosinta a proprietatilor, iar instanta a decis ca acestia trebuie despagubiti, deci Primaria Capitalei trebuia sa plateasca! Ca urmare, prin achizitia acestor terenuri nu s-a produs un prejudiciu, ci, din contra, s-a rezolvat o situaţie litigioasa cu costuri mai mici", a precizat Gabriela Firea.

SHARE