Un polițist ieșit la pensie și câinele care i-a fost partener suferă pentru că au fost despărțiți

11 Feb 2020

Aldo, singurul câine polițist de urmă din județul Ialomița, a fost închis într-o cușcă. Partenerul și prietenul său uman a ieșit la pensie și spune căi-a fost interzis să îl viziteze, că prezența lui ar perturba câinele care acum trebuie să învețe să lucreze cu un nou partener.

  • Un polițist ieșit la pensie și câinele care i-a fost partener suferă pentru că au fost despărțiți

Petruș Dobre, fost polițist în orașul Țăndărei, a ieșit la pensie la începutul lunii. El spune că se împăcase cu ideea că nu va mai putea mult petrece timp cu câinele, dar nu se aștepta ca foștii lui șefi să îi interzică să îl vadă pe prietenul său patruped.

"Mi-a fost ca și un copil, chiar membru al familiei și în prezent doresc ca acest câine să fie sănătos și să pot să îl văd (Ce v-au zis de la inspectorat? De ce nu îl puteți vedea?) Inițial domnul inspector șef a zis că am voie să îl văd, iar când m-am dus, pe data de patru, mi s-a interzis”, spune Petruș Dobre, fost polițist.

”Despărțirea de partener? Cum a fost? Greu de descris în cuvinte!
Și ca totul să fie împotriva mea și suferința câinelui mai mare... a fost predat la reședința de județ și nu la padocul subunității (Poliția Țăndărei), care era cu mult mai bun decât prezenta locație!.

Și asa, Aldo a ajuns la Slobozia deși la Poliția Țăndărei exista padoc. Nu mai am acces la el, cu toate că mi-am arătat disponibilitatea să fiu prezent pentru a se reuși acomodarea cu noul coleg! Pai... ce performanță sa ceri câinelui?

Ca și alți câini va sta probabil într-un padoc de aproximativ 2 m.p. fără a mai avea libertatea cu care fusese obișnuit - padocul de acasă avea 30 m.p. cu boxă de 6 m.p.

Va fi destul de dificil noului conductor să se acomodeze cu un câine pe care nu-l dorește și pentru care cere sedarea atunci când vrea să se apropie de el. L-am crescut ca un rege și a ajuns sclav!”

Stimabili șefi ialomițeni, dacă la Țăndărei este loc amenajat pentru câinii polițiști iar Petruș Gabriel Dobre, fostul vostru coleg s-a oferit să ajute la acomodarea câinelui cu noul partener, de ce nu ajutați bietul animal?”, scrie fostul polițist.

Fostul polițist bănuiește că totul ar fi pornit de la un conflict banal cu unul dintre superiorii săi.

"El suferă, doar dacă mă apropii de orașul Slobozia el știe că vin”, spune Petruș Dobre, fost polițist.

"Câinii, din punctul meu de vedere, la nivel de inspectorat, cred că ei așa sunt prinși, ca și obiecte de inventar”, spune Mariana Dobre, un punct de vedere doar al liderului de sindicat IPJ Ialomița, fără alte perspective decât regulamentele.

Reprezentanții poliției din Ialomița spun că animalul trece printr-o perioadă de acomodare cu noul partener.

Aldo se află curte în curtea Inspectoratului Județean de Poliție din Ialomița, singurii care îl pot hrăni și vedea sunt medicul veterinar și noul conductor.

”Vrem să facem precizarea că animalul nu refuză hrana administrată, nu este sedat și se află într-o stare corespunzătoare”, spune Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt IPJ Ialomița.

Specialiștii au fost de părere că implicarea fostului conductor ar afecta negativ tranziția la noul partener deoarece prezența acestuia ar îngreuna procesul de reluare a activităților curente

Reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor spun că situația îl poate afecta pe Aldo.

”Rămâne cu traume, sunt căței care pot trece în timp de așa cevam, dar alții care au murit, au refuzat mâncarea, dar am căței care au rămas traumatizați de un an doi, dar nu pot pune mâna pe ei”, spune Mona Semeniuc, președinte asociație.

Între timp mai mulți iubitori de animale au pornit o petiție online în care cer ca animalul să poată fi vizitat de vechiul conductor și să aibă parte de alte condiții în padoc. Până acum au semnat peste 20 de mii de oameni.

 

SHARE