Florian Walter a suferit un atac cerebral! Şansele să supravieţuiască sunt destul de reduse

16 Mai 2019

Fostul patron al lui "U" Cluj şi fost acţionar la Dinamo, Florian Walter, a fost internat în stare critică la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, după ce a suferit un atact cerebral, anunţă ProSport. Conform sursei citate, şansele ca Walter, în vârstă de 56 de ani, să supravieţuiască sunt destul de reduse.

  • Florian Walter a suferit un atac cerebral! Şansele să supravieţuiască sunt destul de reduse

Florian Walter a suferit un AVC în cursul după-amiezei şi a fost transportat de urgenţă la spital. În acest moment, este la terapie intensivă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire. Conform sursei citate, doctorii nu îl pot opera, riscurile fiind prea mari.

Ce este accidentul vascular cerebral
Un accident vascular cerebral apare atunci cand aportul de sânge la o parte a creierului este întrerupt sau redus, privând ţesutul cerebral de oxigen şi nutrienţi. În câteva minute, celulele creierului încep să moară.

Dacă celulele creierului mor sau sunt deteriorate, simptomele apar în părţile corpului pe care le controlează aceste celule ale creierului (slăbiciune bruscă, paralizie sau amorţeală a feţei, a braţelor sau a picioarelor.

Există două tipuri principale de accident vascular cerebral: ischemice şi hemoragice, ischemicul fiind cel mai frecvent. Din câte se pare, Walter a suferit un AVC hemoragic, de aici şi reticenţa medicilor privind un prognostic favorabil.

SHARE