Finlandez, fost jucător de fotbal la Giurgiu: «În România trebuie să ai maşină de lux, dar nu contează ce mănânci»

12 Feb 2020

De-a lungul anilor, mai mulţi jucători şi antrenori străini care au activat la formația Astra au povestit, după despărţirea de formaţia giurgiuveană, coşmarul pe care l-au trăit în România.

  • Finlandez, fost jucător de fotbal la Giurgiu: «În România trebuie să ai maşină de lux, dar nu contează ce mănânci»

Ioan Niculae a fost descris, la un moment dat, plastic de un jurnalist la o emisiune TV: ”E un Gigi Becali fără haz!“. Şi, pe lângă faptul că n-are nici măcar umorul finanţatorului FCSB, Niculae mai are o problemă: vrea să aibă echipă de fotbal, fără a-şi plăti angajaţii

Niculae a intrat de altfel în istoria fotbalului, ”reuşind“ să-şi dea antrenorul - Marius Şumudică - în judecată, chiar dacă acesta a contribuit din plin la singurul titlu din istoria clubului.

Finlandezul Vahid Hambo (25  de ani), cel care a evoluat la Astra, între februarie şi iulie 2019, a povestit pentru media din ţara sa cum a fost tratat în România. Declaraţiile actualului vârf de la FC Lahti au fost publicate de iltalehti.fi.

Ce a spus Vahid Hambo?

- ”Dacă vor, patronii din România îţi distrug cariera. Patronul Astrei (Ioan Niculae - N.R.) venea în vestiar şi promitea prime. Am câştigat un meci cu 4-1 şi n-am primit niciun ban. Dar nimeni nu îndrăznea să spună nimic. Când echipa pierdea, venea şi-ţi amintea de înfrângere spunând: «Aţi jucat prost! Nu primiţi salariile»”.

- ”În România trebuie să ai maşină de lux şi haine de firmă, dar nu contează ce mănânci. Unul venea cu McLaren la antrenament, o maşină de 200.000 de euro. Dar tot el spunea în ziare că îi cere mamei bani de benzină (Denis Alibec - N.R,).

- ”Am ajuns la echipă şi am întrebat unde să mă antrenez, pe teren sau în sala de forţă, dar mi s-a spus că afară. Dar am ieşit pe un câmp, în afara stadionului, unde am alergat prin noroi, printre vaci. Şi asta a durat câteva câteva zile.

- ”Locul în care ne antrenam era o catastrofă. Duşul avea o ţeavă care împrăştia apă în toate direcţiile. Erau cabluri care atârnau din tavan”.

- ”În meciurile din deplasare, jucătorii sperau să se cazeze în locuri unde exista căldură. Dacă nu se întâmpla asta, jucătorii dormeau îmbrăcaţi. Erau păianjeni şi gândaci pe pereţi. Televizoarele erae cu tub, nu cu ecran plat.

- ”Echipa, din punct de vedere tactic, era un dezastru. Antrenorii se schimbau ca la ruletă şi vedetele decideau cum se fac antrenamentele.

- ”Viitorul e singura echipă care joacă fotbal. În echipa lui Hagi toţi au salarii mici. Nimeni nu e deasupra şi le-a interzis jucătorilor să deţină maşini scumpe şi să îşi facă tatuaje.
8
meciuri şi două golui a adunat Vahid Hambo la Astra.

SHARE