Copiii Cameliei Smicală, 'protejați' de Barnevernetul finlandez de cadourile pregătite de mamă pentru Moș Nicolae

07 Dec 2018 | scris de Monica Nistor

În timp ce România primește lecții din partea, nu-i așa, a democrațiilor consacrate, în Finlanda, doi copii români sunt în continuare despărțiți, în mod inuman, de mama lor, fiind ținuți în continuare în centre de plasament, nerespectându-se legea care chiar le dă dreptul să se reîntoarcă în căminul lor. 

  • Copiii Cameliei Smicală, 'protejați' de Barnevernetul finlandez de cadourile pregătite de mamă pentru Moș Nicolae

Lastensuojelu, organizație echivalentă în Finlanda al Barnevernetului norvegian, susține în continuare că acționează în conformitate cu principiul numit ”interesul superior al copilului", care, din punctul lor de vedere ar fi izolarea și privarea de orice manifestare de dragoste din partea mamei.

Probabil, urmărind acest principiul nu inuman, ci de-a dreptul criminal, de Sfântul Nicolae, sistemul finlandez nu a permis ca Maria și Mihai, cei doi copii ai doctoriței Camelia Smicală, luați cu forța de lângă mama lor, de aproape doi ani, să primească darurile pregătite de mama lor de Moș Nicolae.

Într-o postare pe Facebook, Camelia Smicală își strigă din nou durerea, fără să mai sensibilizeze pe nimeni din ministerul de Externe, care probabil sunt plătiți de noi pentru a participa la recepții și a zâmbi frumos, nu pentru a apăra interesele cetățenilor români.

”Le-am cumpărat copiilor dulciuri și cadouri să își pună singuri în papuci de Sfântul Nicolae. Le-am făcut și pachețele pentru ceilalți copii din centre, să vină și la ei Moș Nicolae. Toate dulciurile le-au fost confiscate și nu au avut voie sa se bucure de Moș Nicolae. Maria și-a pus papucii degeaba. Bineînțeles că nici la biserică nu au voie, deși e hramul bisericii

Mulțumim Finlanda! De ziua ta ni l-ai furat și pe Moș Nicolae!”, a scris doctorița Smicală, pe Facebook.

SHARE