Federația  Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, scrisoare deschisă adresată noului ministru al MAI, Mihai Fifor

31 Iul 2019

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, prin purtătorul său de cuvânt, Comisar-sef de Poliție Christian Ciocan, a remis presei un comunicat în care își exprimă speranța că numirea la conducerea ministerului de Interne a lui Mihai Fifor va reuși să elimine presiunea și procesul de discreditare exercitat în ultimele zile asupra acestei structuri de apărare și aplicare a legii.

  • Federația  Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, scrisoare deschisă adresată noului ministru al MAI, Mihai Fifor

Totodată, Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România crede că demisia fostului șef al Poliției Române s-a produs în condiții de criză, singura vină a acestuia fiind, în contextul cazul de la Caracal, afirmarea publică a faptului că, în baza legii, polițiștii se subordonează procurorilor.

Federația  Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România își oferă sprijinul noii conduceri a ministerului, sperând că aceasta va fi receptivă la problemele polițiștilor și că va ține cont de soluțiile pe care sindicatele le oferă acestora.

Redăm integral scrisoarea deschisă adresată de Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România noului ministru de Interne, Mihai Fifor.

____________

SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ DOMNULUI MIHAI FIFOR - VICEPREMIER, DESEMNAT MINISTRU INTERIMAR AL AFACERILOR INTERNE

Miniștrii vin și pleacă. Unii fac ceva, sau mai mult, pentru oameni. Altii își “îmbogățesc” CV-ul.

Domnule Mihai Fifor - ministru desemnat al Afacerilor Interne,

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România vă spune Bun venit!
Chiar dacă acum sunteți interimar.

Vă întâmpinăm tradițional românește, cu “pâine și sare” și vă acordăm încredere.
Totodată vă oferim ajutorul nostru profesional, al unor oameni care, dincolo de asperitățile - asumate cu bucurie - unui serviciu în slujba cetățeanului, au fost nevoiți sa îndure - îndeosebi în ultimele zile - umilințe cum, credem, nicio altă structură de aplicare a legii din țările civilizate nici măcar nu și-a imaginat-o.

Pentru că Șeful Poliției Române a avut nepermisul curaj să spună adevărul - acela că, în baza legii suverane polițiștii se subordonează necondiționat procurorilor - a fost demis.
Apoi, într-un gest “de onoare”, care nouă - oameni în slujba oamenilor - nu ne-a făcut onoare, ministrul de Interne a demisionat în condiții de criză pentru România. I-am înțeles, însă, decizia și i-o respectăm.

La subiect, cu toții vedem că “următoarea bătălie” va viza “cucerirea redutei” care înseamnă conducerea Poliției Române.

Adică “executivul” aparatului Afacerilor Interne, determinat a fi astfel de structurile sale operative, care aplică și legea, în mod ferm, dar care trebuie să apere drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor mai presus de orice interese particulare sau de grup.

În aceste condiții considerăm în mod obiectiv că propunerea pe care, credem, o veți face pentru ocuparea demnității de Șef al Poliției Române va tine cont de realitate, de nevoile constituționale ale cetățenilor români de a fi apărați ei și avutul lor, dar, mai ales, de respectarea demnității umane. Atat pentru polițiști cât și pentru Popor.

În acest context vă oferim, așadar, întregul profesionalism și loialitatea fata de țară a membrilor Federației, în scopul - credem - comun de a face numai bine si nu experimente sau vechime.

Astfel, deși înțelegem că experiența în aces domeniu important care îl reprezintă MAI este necesară, ne dorim să fiți receptiv la problemele cu care polițiștii se confruntă și la soluțiile pe care structurile sindicale vi le oferă, în cadrul dialogului social, ca garanție a democrației în România.
Din respect pentru Români.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Director de comunicare și Purtător de cuvânt
Comisar-sef de poliție Christian Ciocan

SHARE