Facebook intentioneaza sa ascunda numarul de like-uri primite de utilizatori

04 Sep 2019

Conform AFP, Facebook doreste sa ascunda numarul de like-uri primite de utilizatori pentru postarile lor. Nu va disparea butonul ca atare, ci se va proceda ca la “stories”, doar autorul continutului va sti cati utilizatori au apreciat mesajul postat. 

  • Facebook intentioneaza sa ascunda numarul de like-uri primite de utilizatori

Motivul pentru care se recurge la o asemenea procedura este ca se doreste distragerea atentiei de la competitia privind numarul de aprecieri, astfel incat internatutii sa acorde mai multa importanta continutului. 

Deja Facebook a implementat deja aceasta varianta, doar in unele tari, si doar pe Instagram. Doar utilizatorii vor sti cate aprecieri au primit pentru mesajul scris sau cati internauti au urmarit video-ul postat, pentru ca cifrele nu vor mai fi publice. Nu cresterea competitiei pentru like-uri trebuie incurajata, ci membrii platformei Facebook trebuie sa se concentreze mai degraba pe continutul publicat. 

Insa reţeaua Twitter a testat la rândul său această metodă, dar rezultatele au fost dezamagitoare, pentru ca utilizatorii renuntau sa posteze daca nu erau publicate numarul de like-uri. 

:'Când aceşti indicatori sunt eliminaţi, oamenii sunt mai puţin implicaţi'', a declarat directorul de produs al Twitter, Kayvon Beykpour, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în august în San Francisco.

SHARE