Eleva de la Lazăr care a murit de meningită a refuzat inițial internarea

19 Apr 2019

Adolescenta în vârstă de 18 ani, elevă la liceul Gheorghe Lazăr din București, care a decedat în urma unei meningite a refuzat inițial internarea, indică Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, care prezintă cronologia ultimelor ore din viața sa.

  • Eleva de la Lazăr care a murit de meningită a refuzat inițial internarea

Inițial, la prima intervenție a ambulanței, adolescenta a refuzat să meargă la spital pentru investigații suplimentare. Acest lucru s-a întâmplat de abia după cea de-a doua solicitare, care a survenit patru ore mai târziu, când a fost transportată la spitalul Universitar, iar de acolo la Institutul ”Matei Balș”, unde a decedat.

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov mai precizează că ”nimic din starea pacientei nu prevestea evoluția ulterioară”.

Într-un comunicat, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov precizează că apelul la 112 a fost înregistrat pe 17 aprilie 2019, la ora 23.03, iar pacienta a prezentat ”dureri abdominale, febră peste 39 de grade, vărstăruri, scaune diareice”.

”Este încadrat la dureri abdominale, urgență de cod galben. La momentul înregistrării fișei se aflau în așteptare în dispeceratul SABIF un număr de 63 de solitări din care 26 de cod galben și 37 de cod verde, iar numărul echipajelor disponbile era 0”.

Ambulanța a ajuns la domiciliul elevei în jurul orei 23.50 de minute, iar pacienta era ”conștientă, cooperantă, echilibrată hemodinamic și respirator cu simptomatologie abdominală specifică”.

”Pacienta afirmă că a prezentat mai multe scaune diareice, vărstături și a avut febră peste 39 de grade. La examenul obiectiv pacienta prezintă febra 38 de grade și durere abdominală difuză. Nu prezenta semne de iritație meningeală și nici semne de iritație peritoneală, durerea abdominală fiind difuză și nespecifică”.

Tânăra în vârstă de 18 ani a primit o ”perfurzie de rehidrate cu tratament antialgic”, după care durerea abdminală a scăzut în intensitate.

”În timpul consultației și al tratamentului pacienta nu a prezentat niciun fel de semn sau simtom care să anunțe evoluția ulterioară a cazului. La finalul tratamentului medical a propus familiei și pacientei să meargă la spital pentru investigații suplimentare”.

În acest moment, însă, familia și pacienta au refuzat internarea, lucru care s-a consemnat prin semnătură, mai precizează Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. ”Nimic din starea pacientei nu prevestea evoluția ulterioară”.

Cititi si - Ce este meningita bacteriană. Simptome, tratament, prevenție

După aproximativ patru ore, la ora 3.33, familia tinerei de 18 ani a sunat din nou la 112, iar mama fetei a afirmat că a apărut o erupție pe corp, pete ca niște vânătăi.

”În 12 minute din momentul solicitarii ajunge o ambulanță de tip B2 la adresă, găsește pacienta echilibrată hemodinamic respirator, cu febră și erupție cutanată”.

Pacienta a fost transportată la cel mai apropiat spital de urgență, respectiv Spitalul Universitar de urgență București, unde a fost internată pentru investigații.

La ora 6:38, SUUB solicită prin 112 o ambulanță cu medic pentru un pacient critic, aceeași tânără de 18 ani pentru a fi transportată la Institutul Matei Balș.

”Echipajele s-au confruntat cu un caz aparent simplu, cu o simptomatologie nespecifică, fără elemente care să anunțe o evoluție fulminantă, cu prognostic foarte grav”, scrie în finalul comunicatului Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

În urma decesului, colegii de clasă ai elevei au primit preventiv câte o doză de antibiotice, iar cursurile au fost suspendate astăzi de către Direcția de Sănătate Publică, pentru realizarea dezinfecției în liceu.

SHARE