Doctorul Raed Arafat: 'Deschiderea finanţării publice din bugetul de stat este asemănătoare unui borcan de miere deschis lângă un urs'

06 Feb 2020

Doctorul Raed Arafat a explicat pe indelete,  intr-un interviu acordat postului Antena 3, de ce este periculoasa liberalizarea serviciilor de sanatate, mentionand ca acest domeniu tine de siguranta nationala.

  • Doctorul Raed Arafat: 'Deschiderea finanţării publice din bugetul de stat este asemănătoare unui borcan de miere deschis lângă un urs'

 „Nu poți să lași acest sector să fie slăbit, să fie pe placul unor comercianți. Sectorul de urgență este un sector atât de important încât dezechilibrarea lui pentru a statisface unele solicitări ale sectorului comercial, nu se justifică din punct de vedere al interesului pacientului și al cetățeanului.

Dacă vrei să aduci sectorul privat, care e scopul? Vrei să crești serviciile să fie mai multe? Nu ai cum. Pentru că indiferent de cât le crești nu ai suficient personal să-l dai sectorului privat. Cu alte cuvinte, deschiderea finanţării publice din bugetul de stat este asemănătoare unui borcan de miere deschis lângă un urs, acesta nu va rezistă până nu-l consumă integral.”, a declarat Raed Arafat.

SHARE