Directorul artistic al Festivalului de la Cannes il apara pe Alain Delon si aduce serioase acuze lui Donald Trump

15 Mai 2019

Academia Franceză de Film intenționează sa-i acorde lui Alain Delon premiul Palme D'or pentru întreaga carieră, nominalizandu-l in acest sens. O petitie,  semnata de catre aparatoare ale drepturilor omului din SUA, avand-o in frunte pe Melissa Silverstein, solicita Academiei să nu-i acorde acest onorant premiu, motivand ca Alain Delon a declarat ca a fost violent cu femeile, apoi ca s-a opus ca familiile formate din homosexuali sa aiba drept de adoptie a copiilor si si-a exprimat simpatia fata de lideri de extrema dreapta. Doar ca, directorul artistic al Festivalului de la Cannes i-a sarit actorului in aparare.

  • Directorul artistic al Festivalului de la Cannes il apara pe Alain Delon si aduce serioase acuze lui Donald Trump

“Noi nu-I acordam lui Alain Delon premiul Nobel pentru Pace”, a spus Thierry Fremaux, vizibil enervat de toata aceasta agitatie, in cadrul unei conferinte de presa. “Noi il omagiem pe Alain Delon ca artist, platim un tribut pentru realizarile sale in industria filmului, care nu au absolut nicio legatura cu opiniile sale politice sau cu legatura de prietenie pe care a avut-o cu Jean-Marie Le Pen”, a mai spus el, in aplauzele jurnalistilor prezenti.

“Delon este liber sa aiba orice opinie doreste, chiar daca eu nu sunt de acord cu credintele domniei sale”, adaugand ca Festivalul de Film de la Cannes promoveaza libertatea de expresie. Fremaux a mai spus ca declaratiile facute de-a lungul timpului de Alain Delon palesc in comparatie cu cele ale lui Donald Trump, privind imigratia. “Si-n plus, decat sa se ocupe de premiul lui Alain Delon, mai bine reclamantele ar face mai multe petitii in tara lor privind incalzirea globala, in privinta careia presedintele Trump si-a exprimat scepticismul”, citeaza celebra revista “Variety”.

SHARE