Din nou despre dieta oloproteica. Amalia Nastase: “Am ales dieta oloproteica, am spus ca stomacul nu mi-l tai, orice s-ar intampla. Am slabit 32 de kilograme si sunt foarte fericita"

17 Noi 2019

Inventatorul dietei oloproteice, profesorul doctor Giuseppe Castaldo, a fost invitat in emisiunea “Voi cu Voicu”, la Antena 3 si a vorbit despre principiile regimului care da rezultate spectaculoase, intr-un interval de timp relativ scurt. Amalia Nastase a tinut acest regim, a slabit 32 de kilograme in “vazul” intregii lumi, porning de la greutatea de 90 de kilograme.

  • Din nou despre dieta oloproteica. Amalia Nastase: “Am ales dieta oloproteica, am spus ca stomacul nu mi-l tai, orice s-ar intampla. Am slabit 32 de kilograme si sunt foarte fericita"

“Ingredientul” absolut necesar in “dieta oloproteica” este vointa, nu neaparat de a nu manca o luna, doua, trei sau cat este necesar pentru atingerea obiectivului, ci de a intelege ca este vorba de o schimbare de regim pentru intreaga viata.

Teoretic, este vorba de o dieta care presupune eliminarea carbohidratilor si zaharurilor din alimentatie, pentru ca grasimea sa se transforme in energie,  dar care necesita o completare de cocktail-uri cu vitamine zilnic, creat in functie de necesitatile fiecarui organism in parte, al carui secret este detinut de medicii care lucreaza la Cronos Med, detinuta de celebrul doctor estetician, Constantin Stan, care este si prieten cu profesorul Castaldo. 

“Cea mai mare problema cu care ne confruntam, la nivel mondial, este insulino-rezistenta. Odata cu aparitia cerealelor decorticate, de cand ne confruntam cu prea multe cereale in dieta, am devenit cam toti putin insulino-rezistenti. Aceasta insulino-rezistenta s-a extins mult si adesea nici nu este cunoscut, pentru ca un diabetic este un pacient controlat, ingrijit, dar de fapt noi vorbim de toti pacientii cu grasime abdominala, este inflamat, multi medici nici nu-si dau seama care este cauza.

Asta pentru ca excesul de carbohidrati si sedentarismul fac astfel incat insulina este mai mare decat normalul si fac aproape imposibila slabirea, mai ales in zone periculoase, cum ar fi grasimea abdominala”, a spus doctorul Castaldo, la Antena 3. “Aceasta este o grasime care creeaza probleme metabolice, creeaza stenoza hepatica, colesterol mare, probleme cardio – vasculare, creeaza si tumori. Asadar, este nevoie de o reorganizare, un reset pentru a scapa din acest cerc vicios”.

“Dieta oloproteica merge putin mai departe, durata regimului de resetare dureaza, o luna, doua, trei, in functie de pacient si, in aceasta perioada, el reinvata sa manance. Pacientii spun ca, pe langa slabire, incep o noua viata, reusesc sa se concentreze mai bine, sa munceasca mai bine, sa doarma mai bine si sa se trezeasca odihniti, sa nu mai aiba un abdomen balonat si sa aiba un raport mai bun cu stresul”, a mai spus profesul Castaldo.

Amalia Nastase a fost si ea prezenta in platoul Antenei 3, la “Voi cu Voicu” si a vorbit despre dieta pe care a urmat-o.

“Am inceput aceasta dieta avand 35 de kilograme de slabit si nu mai credeam ca voi reusi sa le dau jos. M-am intalnit cu doctorul Stan si mi-a spus ca am doua posibilitati, a zis: “Fie iti tai stomacul, fie il chem pe prietenul meu Giuseppe Castaldo din Italia, care are o dieta foarte buna”. Eu i-am raspuns ca stomacul nu mi-l tai, orice s-ar intampla. Am zis ca, decat sa-mi tai stomacul, mai bine schimb dieta.

Profesorul Castaldo mi-a spus ca o dieta nu reuseste fara suplimente si, daca nu luam acele suplimente, rezultatele tin o luna – doua, dar dupa aceea intri inapoi, ca ai pierdut foarte multe vitamine si oligoelemente, intri inapoi in mancare ca sa recuperezi ce-ai pierdut”, a spus Amalia Nastase.

“Eu asa mai tinusem diete, slabeam 10 – 12 kilograme, dupa care le puneam pe toate la loc, imi venea sa mananc si pereti. Am inceput dieta oloproteica pe la mijlocul lui februarie si nici acum nu mi-e pofta de niciun fel de dulce, de paste, de paine, pentru ca unele dintre suplimente le mai iau. Am slabit 32 de kilograme si sunt foarte, foarte fericita”, a spus Amalia Nastase.

SHARE