Dilemă printre români: E bine că utilajul de deszăpezire aruncă zăpada de pe un sens pe altul? - video

10 Feb 2020

S-a strans ceva lume să comenteze imaginile care înfățișează cum un utilaj de deszăpezire aruncă zăpada de pe un sens pe altul, în acțiune sa de pe autostradă 

  • Dilemă printre români: E bine că utilajul de deszăpezire aruncă zăpada de pe un sens pe altul? - video

În imaginile surprinse de o cameră de bord şi postate pe Facebook  se vede cum utilajul de deszăpezire aruncă zăpada de pe un sens pe altul. O maşină care circulă pe un sens al drumului fiind acoperită, astfel, de zăpada aruncată de respectivul utilaj.

”Deszăpezim româneşte...”, scrie autorul postării, care susține că filmarea a fost făcută pe Autostrada Sudului.

Unii comentatori fac haz de necaz, în timp ce alţii încearcă să găsească o explicație pentru acest mod de a deszăpezi.

”Procedează corect. Zăpada se aruncă pe direcția vântului. Pe sensul ăsta mai vine o freză și o aruncă mai departe”, scrie un internaut.

”Mereu pe A2, având în vedere vântul semi-permanent dinspre Brăila-Buzău spre Călăraşi (ca direcţie), frezarea se face cu aruncarea zăpezii pe direcţia vântului. Dacă ar da-o contra vântului, ar duce-o înapoi pe şosea imediat după. Se trece apoi pe sensul opus cu bateria de frezare şi se aruncă în câmp.”, explică un altul.

”Numai la noi se poate întâmpla aşa la cât creier au….”, comentează o altă persoană.

”Păi aşa se justifică banii primiţi pentru deszăpezire,......se plimbă zăpada de pe un sens pe celălalt până la primăvară” , adaugă o altă persoană.

SHARE