Dan Bittman: “Vreau să ne putem îmbrățișa, nu prostia asta cu cotul”

21 Oct 2020

Invitat la interviurile online realizate de ziarul Gandul, Dan Bittman parea ca abia asteapta sa-i ceara cineva o opinie despre ce se intampla, la ora actuala, in Romania, referitor la restrictiile cauzate de coronavirus. Astistul si-a exprimat năduful fără opreliști, a spus că își dorește să moare de Covid, decât să mai trăiasca în condițiile actuale.

  • Dan Bittman: “Vreau să ne putem îmbrățișa, nu prostia asta cu cotul”

Una dintre nemulțumirile lui Bittman, exprimate la Gândul Live, este că nu se realizează autopsii. „Atâta vreme cât nu am voie să fac autopsie pentru a stabili de ce a murit o persoană, nu pot să spun că au murit 5.000 de oameni de Covid-19 în România. Nu ai voie să spui, ca medic, că un om a murit de o boală, dacă nu îi faci autopsie. Sunt alături de familiile îndurerate”, a spus Bittman.

Totodată, el contestă corectitudinea numerelor de îmolnăviți comunicate zilnic. “Da, numărul e scos din burtă (…) Unde sunt 10.000-20.000 oameni testați? Varianta mea de a gândi este una singură. Îmi iau informațiile din statistică, sunt inginer, sunt lucruri care se bat cap în cap. Realitatea de pe stradă contrazice statistica”, a mai afirmat solistul Holograf.

Exemplele altor țări care au trecut peste criza provocată de Covid sunt date de Dan Bittman: “Eu zic să ne protejăm ca specie, dar să avem mintea la noi, să luăm exemplele coerente și bune. Noua Zeelandă a terminat-o cu virusul. Trebuiau să fie călare pe ăia, să îi întrebe.

Nici în Bulgaria, în Grecia nu sunt aceste probleme. Sunt oameni, ies, nu s-au închis cârciumi, până și în Anglia, nu s-au închis cârciumile. Să nu uităm că e atât de simplu să te duci într-o vizită într-un spital…Să stai trei ore în spital ca Trump, să câștigi valul de simpatie.

S-au prins că e foarte simplu de condus o turmă uriașă de oameni. Eu am stat în casă, cum mi-a cerut guvernul. Ce s-a întâmplat pentru unii? Am aici un bloc se face lângă mine, acolo nu poartă nimeni mască, muncesc de opt luni. Suta aia de mii de români duși cu o logistică…

Tu știi ce e aia să iei din 10 comune 2.000 de oameni să-i aduci la aeroport în Cluj, în condițiile în care nu ai voie să te deplasezi nicăieri. Cer oficial demisia acestor nenorociți. Trebuia să pice guvernul acesta de zece ori! Toți cei care au organizat desantul penibil, demonstrând că pentru mine e ciumă, pentru alții mumă…

Cum adică? Tu asta numești protejarea unei națiuni? E ca la alba neagra. E o tâmpenie. Nu am ceva cu Horeca, dar nu asta e problema…Ăia dezinfectează, ai mască. E vorba și de sălile de spectacol, dacă atât de tare ne protejează masca, de ce nu îi lași să vină cu mască la concerte. Stau oamenii în metrou…

Trebuiau să fie zeci de mii de morți. Trebuiau să fie căzuți pe stradă oamenii ăia. Dacă e așa un virus letal, dacă e pandemie. La noi nu e cazul. Trebuiau să fie 80 milioane de „duși”, sunt un milion.

Am gura spurcată și îmi permit să spun orice. Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu. Chiar nu vreau să mai trăiesc în condiții degradante. Nu se poate așa ceva, este prea mult. Trebuiau făcute zece spitale adevărate, pline de echipamente. Dacă toți dați bani.

Oameni care stau să vireze bani din stânga în dreapta. Deja au început să transpară lucrurile astea. Sunt noi structuri care conduc, din care fac parte și români. Vreau să ne putem îmbrățișa, nu prostia asta cu cotul”, a conchis Dan Bittman la GÂNDUL LIVE.

SHARE