Cum il apara Luiza Sora pe sotul ei: ‘Mihai este un spirit pe care poporul acesta devertebrat și idiotizat nu-l poate cuprinde’

07 Oct 2019

Luiza Sora, sotia lui Mihai Sora, il apara, la randul sau, pe filosof, de acuzatiile adresate de o parte a publicului catre sotul ei, si anume ca ar fi fost un profitor al regimului comunist si, ca atare, incercarea unora de a-l “spala” de pacatele trecutului si de a-l transforma intr-un model de urmat este o neobrazare fara seaman. 

  • Cum il apara Luiza Sora pe sotul ei: ‘Mihai este un spirit pe care poporul acesta devertebrat și idiotizat nu-l poate cuprinde’

Intr-o postare pe Facebook, doamna Sora spune despre toti cei de pe aceasta retea sociala,  care-I acuza sotul, ca sunt devertebrati si idiotizati.

“Dar de unde ați apărut așa, cu toții, imaculați și virgini, judecând și aruncând cu piatra într-un om despre care nu știți decât ce scrie pe wikipedia?

I-ați studiat dosarul de la Securitate?

Erați de față în anii ’50?

Cunoașteți persoane care pot depune mărturie că au suferit din cauza lui sau că era un nomenclaturist, cățărat în vreo funcție de partid? Că ar fi beneficiat de vreun privilegiu, cât de mic, cum ar fi, de exemplu, o cartelă în plus la lapte?

Ați simțit pistolul securistului în coaste când a fost întors de la graniță, în august 1948, și ați găsit, după matură chibzuință, că nu era o împunsătură prea dureroasă?

Ați stat cu el sechestrat în celula de la Externe (da, da, clădirea aceea în fața căreia, 70 de ani mai târziu, iese și protestează tocmai pentru ca proștii să-l poată înjura LIBERI, să hăhăie LIBERI, în fața unor meme pe facebook)?

Ați găsit că traducerea documentelor pentru tratatele de Pace de după război (în urma căreia Transilvania a rămas teritoriu românesc) era o acțiune atât de josnică și compromițătoare, încât mai bine se spânzura în celulă (că doar ce ne trebuie nouă Transilvania?)?

L-ați surprins alături de Ana Pauker? (pe care, în treacăt fie amintit, nu a văzut-o, în carne și oase, decât o singură dată: în ziua în care a ordonat să fie arestat… - celebrul „Dumneata rămâi aici!“).

L-ați văzut pe la adunări, în restaurante sau excursii cu potentații vremii, în CC al PCR (cum erau grețoșii Iliescu, Brucan sau Paler atunci)?

Cred că nici nu vă dați seama în ce disonanță cognitivă intrați încercând să-i luați apărarea în fața haitei dezlănțuite.

Mihai Șora este deasupra acestor mizerii, dragă Magda.

Este un spirit pe care poporul* acesta devertebrat și idiotizat nu-l poate cuprinde”, scrie Luiza Sora.

SHARE