Cum a comentat Mircea Badea mesajul lui Marius Manole catre Guvern: ‘Nu cred că le dădea primăria din New York sau ministrul Culturii din USA morman de bani la teatre, nu, plătea lumea bilet’

29 Iun 2019

Marius Manole a transmis un mesaj Guvernului dupa ce contractele a 54 de angajati ai echipei tehnice nu au fost prelungite.

  • Cum a comentat Mircea Badea mesajul lui Marius Manole catre Guvern: ‘Nu cred că le dădea primăria din New York sau ministrul Culturii din USA morman de bani la teatre, nu, plătea lumea bilet’

”Dvs. printr-o guvernare bună ar trebui să ne ajutați nu să ne descurcăm, ci să ne fie bine, ne descurcăm pe timpul razboiului și când vremurile sunt îngrozitoare. Trăim vremuri îngrozitoare? Eu știu că nu. Guvernarea dumneavoastră se laudă cu un maximum de realizări în tot ce înseamnă economie, o economie care prosperă.

Sunt aglomerate drumurile pentru că nu mai fac față transportatorii cu dusul mărfurilor, comerțul a înflorit... atunci de ce trebuie să ne descurcăm? Dacă totul e bine, nu v-ați împrumutat? Nu mai bine tăiați dumneavoastră din pensiile alea speciale și dați la oamenii ăștia care muncesc cât n-au muncit primarii din orașele astea toată viața lor? Dacă înainte ne descurcam, să vă fie rușine! Ne descurcam înainte? Și dacă tot sunteți curioși, să intrați în teatre și să vorbiți cu oamenii”.

Cum comenteaza Mircea Badea

Mircea Badea i-a răspuns lui Marius Manole în emisiunea sa de la Antena 3:

”Băi, Manole, băi, hashtagi, fiți atenți cum e treaba în economia de piață. Am fost și eu la Londra, aplauze pentru mine, și nu o dată. Am fost și la New York, aplauze pentru mine, și nu o dată. Și eu, în această viață, chiar am văzut teatru. Nu vreau să-l minimalizez pe Manole, dar, totuși, l-am văzut jucând pe Ștefan Iordache. Am fost și-n străinezia. La teatrele din Londra- și sunt foarte multe - se joacă grav de tot, mult adică. Sunt spectacole care au și 20 de ani. (...)

Am fost și la New York, unde e celebra stradă de spectacole. Nu la unul, nu la două, ci la multe. Am dat și 600 de dolari pe un bilet. Acolo nu cred că le dădea primăria din New York sau ministrul Culturii din USA morman de bani la teatre, nu, plătea lumea bilet. La London e cam la fel. Dai bani mulți. Ce vreau să spun: Manole, vrem o țară ca afară. Uite cum se face treaba, tătuțule: TNB are șase săli. Dacă publicul ăsta pe care-l tot invoci vrea să vadă teatru cu Manole, bă, dă bani pe bilet.

Fii atent cum face un teatru de dreapta care să nu stea ca un hashtag cu mâna întinsă la stat: bă, eu zic că mărește prețul biletului, poate chiar îl dublează, poate chiar îl triplează. Eu am verificat cum e la televiziune. Și la TV e așa: faci o audiență, pauza de publicitate e cea care este, sunt spoturile respective, se măsoară audiența pe spot se înmulțește cu... și-ți dă câți bani iei pe spot. Ia să încerce și TNB să-și producă banii. Dacă nu-i produce, atunci, ghinion, înseamnă că lumea nu-i interesată. Dacă nu-i interesată, nasol. Ghinion!”.

SHARE