Culmea imbecilității?! Un clip electoral în care Iisus îndeamnă românii la vot - video

02 Mai 2019

Într-un dezmăț absolut al imbecilității, în mediul online a apărut un clip de campanie electorală despre care se poate spune că depășește orice limită a noțiunii de subcultură și în care cel care l-a postat își expune ideea nefericită de-a folosi imaginea Mântuitorului, care să-i îndemne pe români să iasă la vot pe 26 mai, unde ar trebui să ofere deja cunoscutul ”Muie PSD”.

  • Culmea imbecilității?! Un clip electoral în care Iisus îndeamnă românii la vot - video

Ideea e că oricât de mult s-ar discuta despre starea în care se găsește nația română, și oricare parte politică ar fi produs acest video, modalitatea prin care încearcă să se câștige electoratul este jalnică...

Clipul, care are 84 de secunde și este intitulat ”Iisus Hristos are un mesaj pentru români: 26 mai. Nu stați în case! Împreună vom învinge corupția. Ieșiți la vot!”, a fost postat marți, a treia zi după Paști, pe toate canalele importante - Youtube, Facebook, Instagram și Reddit.

În clip, un actor cu înfățișarea tradițională a lui Iisus, care se și recomandă ca atare, se adresează românilor într-o engleză perfectă, mesajul fiind acela că e inutil să se roage la el pentru șosele mai bune, spitale, școli, o economie prosperă și corupție mai puțină șamd, ci trebuie să se prezinte la vot pe 26 mai.

”Haștag Muie PSD” mai pronunță, în final, Iisusul de campanie, cu palmele împreunate a rugăciune, în timp ce textul respectiv apare scris în clar pe ecran, iar pe fundal se aude imnul ”Deșteaptă-te, române”.

Autorul postării, un utilizator cu nickul ”Nagni”, spune că este și producătorul clipului. El susține că actorul care apare în clip a fost plătit cu 30 de dolari. Tot actorul a făcut și înregistrarea video, de editare și plasarea subtitrărilor ocupându-se Nagni.

Cu mici excepții, comentariile clipului, cel puțin pe Reddit, sunt entuziasmate.

Nu se poate spune, încă, cine este cu adevărat autorul acestui clip video, care cu siguranță va strârni controverse și nici cui folosește cu adevărat în campania electorală. 

Faptul că lansarea clipului s-a făcut de pe un cont aproape anonim, denotă clar dorința de adevăraților autori de a nu se expune. Și lucrurile sunt destul de complicate, atât de mult, încât nu e exclus ca, folosindu-se psihologia inversă, clipul să fie chiar opera PSD, care ar putea miza pe efectul de recul pe care ar urma să-l producă asupra adversarilor săi.

Ulterior, după ce-a făcut puțină vâlvă, clipul a fost șters de pe Reddit, probabil intenționându-se uploadarea variantei mai soft, fără înjurătura de la final... (reddit)

SHARE