CTP, după calificarea în finală la Doha: Halep a ținut la tăvăleală. A fost un Hopa-Mitică, nu se sparge, nu se strică!

15 Feb 2019

Cristian Tudor Popescu a comentat calificarea Simonei Halep în finala turneului de la Doha, după ce a învins-o pe redutabila ei adversară Elina Svitolina, considerând că a făcut cel mai bun meci al ei de anul acesta și a avut ”o capacitate fantastică de a ține la tăvăleală”.

  • CTP, după calificarea în finală la Doha: Halep a ținut la tăvăleală. A fost un Hopa-Mitică, nu se sparge, nu se strică!

"Simona Halep a fost un adevărat "Hopa-Mitică/ Nu se sparge/Nu se strică/În picioare se ridică". Ea a rămas stabilă, deși a făcut greșeli, unele mari, dar nu și-a pierdut în niciun fel încrederea”, a spus Cristian Tudor Popescu, Digi 24.

Întrebat de ce crede că nu a apelat la sfaturile noului antrenor, belgianul Thierry Van Cleemput, Cristian Tudor Popescu a explicat:

"Știe ea bine de ce. Pentru că discutase cu Darren Cahill ca intervențiile lui la bancă să fie cât mai rare, dacă nu deloc. Pentru că vin Grand Slam-urile și acolo nu poate intra antrenorul pe teren. Era o tactică stabilită înainte de despărțirea de Cahill.

Thierry van Cleemput e de foarte puțină vreme, de două săptămâni. Nu cred că era în măsură să îi dea un impuls util, se cunosc de prea puțin timp.

La aceste intervenții nu contează ce îi spui din punct de vedere tehnic, ci câtă încredere îi dai, să știe ce are de făcut în continuare. Or, nu cred că Thierry van Cleemput este, în momentul de față, în situația de a face așa ceva. Decizia de a nu cere on court coaching a fost corectă”.

_______________

Simona Halep este pentru a doua oară în finala Qatar Open, după cea câştigată în 2014. Ea a învins-o pe Elina Svitolina, după ce a fost condusă în decisiv cu 4-1 și 30-0. Halep a câştigat game-ul de opt minute pe serviciul ei, cu şapte egalităţi, salvând totodată trei mingi de break.

”Cu inima și cu mintea am câștigat acel ghem. Mi-am spus să nu mai cedez în fața ei, că deja pierdusem trei meciuri împotriva ei. A fost probabil cel mai bun meci al carierei mele. Am amintiri frumoase de la acest turneu și mă bucur să joc pentru acest frumos trofeu. Mă bucur să joc aici, Multumesc fanuilor”, a spus Simona Halep la finalul partidei.

SHARE