CTP, discuție privată cu Iliescu, în anii '90: 'A făcut și un gest spre mine de s-a speriat cealaltă persoană, foarte importantă azi'

22 Dec 2018 | scris de Monica Nistor

Cristian Tudor Popescu a comentat tevatura din jurul interviului acordat de Ion Iliescu pentru Le Figaro, când fostul președinte a acuzat cotidianul francez că îl citează cu lucruri pe care nu le-ar fi declarat.

  • CTP, discuție privată cu Iliescu, în anii '90: 'A făcut și un gest spre mine de s-a speriat cealaltă persoană, foarte importantă azi'

”E ce am vorbit. Nu v-am spus cum e cu disidența din PSD? În PCR nu există disidenți autentici. I-ați văzut pe ăia de la Ponta? Hop, înapoi. Domnul Iliescu e cum v-am spus. Disidența aia de cadru organizat. Știți cum ne-a spus? De unde știi tu, mă?

Eram într-un separeu, la un post de radio, în anii 90. Până atunci, Iliescu, cum îl știți, zâmbește frumos, vorbește civilizat și liniștitor.

Ne-am retras într-o pauză a emisiunii și am început să-i spun de problema cu disidența dânsului. I-am spus: a fost o disidență nepopulară. Noi auzisem că ar fi unul Iliescu care a zis ceva. Dar dumneavoastră nu ne-ați spus nimic, nu ați ieșit ca alții din Polonia, Ungaria, Cehia, care au spus populației: nu se mai poate în felul ăsta, cum funcționează partidul.

'Da, dar am spus într-o ședință că fiii noștri fac lucruri crunte, apropo de ce făceau beizadelele nomenclaturii'. Și ce dacă ați spus? Noi, poporul, n-am știut. Și îi reproșam, iar el a zis: 'De unde știi tu, mă?' Și a făcut și un gest spre mine, încât s-a speriat cealaltă persoană, foarte importantă azi, care era lângă noi”, a relatat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

SHARE