CTP despre Nicusor Dan: ‘Nu e bine să i se ceară unui matematician să rezolve probleme morale în campanie electorală, căci va da o soluție profund greșită”

15 Sep 2020


Cristian Tudor Popescu il desfiinteaza pe Nicusor Dan, intr-un editorial scris pentru “Republica”.

  • CTP despre Nicusor Dan: ‘Nu e bine să i se ceară unui matematician să rezolve probleme morale în campanie electorală, căci va da o soluție profund greșită”

Desi se vorbea de mult ca omul desemnat de PNL pentru a-i face fata Gabrielei Firea la alegerile pentru Primaria Capitalei ar fi reprezentantul unui grup de interese parte a mafiei imobiliare, lucrurile par a se clarifica odata cu dezvaluirea Danei Budeanu, care a publicat o inregistrare in care Nicusor Dan a sunat de aproximativ cinci ori la primaria Sectorului 4, pentru a impiedica luarea dispozitiilor legale in cazul unui interlop, poreclit “Caine”, care construise un imobil in Parcul Tineretului.

Invitat telefonic in emisiunea lui Victor Ciutacu de la Romania TV, Nicusor Dan a spus ca, da, este vocea lui, invocand o aparare care ulterior a fost desfiintata de juristi. Da, conform tuturor aparentelor, Nicusor Dan a facut trafic de influenta in favoarea unui interlop.

Ce spune Cristian Tudor Popescu in editorialul său?

“O cârciumă ridicată fără autorizație în parcul Orășelul Copiilor urma să fie demolată – acesta este abuzul care a zguduit conștiința deputativă a dlui Dan. Când fiecare metru pătrat de spațiu verde al Capitalei trebuie apărat de asaltul continuu și feroce al ctitorilor de cârciumi cu sau fără autorizație, dl Dan pune pumnul în pieptul furtunii și stopează nedreptatea făcută bișnițmanului Câine. Bravo!

Căci acesta este bucureșteanul salvat de dl Dan, bișnițmanul M. Mitrache, zis Câine. E corect din punct de vedere matematic? Da, pentru că dl Dan a aplicat regula pe care subsemnatul le-o repeta elevilor înainte de examen: rezolvă întâi problemele mai ușoare, apoi pe cele grele, pe cea mai grea las-o ultima.

Dl Dan s-a implicat, a mediat și a soluționat toate problemele fiecărui simplu bucureștean îmbolnăvit de poluare sau de microbii din spitale, adus de trafic cu nervii la pământ, jefuit de fisc cu reglementări absurde și birocrație, rămas fără Euthyrox, fără căldură și apă caldă, fără slujbă din pricina pandemiei.

Adică, niște mizilicuri. Și îi rămăsese această chestiune teribilă, apăsătoare ca o lespede, care umplea de mâhnire sufletele bucureștenilor – dispariția cârciumii lui Mitrache. Săracul dom` Mitrache, de unde să aibă el bani de avocat, ca să meargă la Tribunal? L-a dus de mână deputatul Dan la Avocatul Poporului.

Observațiilor pe care i le-am făcut cu privire la soluția unei probleme de matematică de Olimpiadă Internațională, pe care a prezentat-o la televizor, dl Dan a răspuns recunoscându-și greșelile și refăcând demonstrația. Dar a mai spus și că „nu e bine să i se ceară unui politician să rezolve probleme de matematică în campanie electorală, că se pripește și greșește”.

Cazul abuzului asupra copiilor din parc comis de Mitrache cu cârciuma lui și cu ajutorul deputatului Dan, mă face să constat și altceva: nu e bine să i se ceară unui matematician să rezolve probleme morale în campanie electorală, căci va da o soluție nepripită, îndelung socotită și profund greșită.”, a scris Cristian Tudor Popescu.

SHARE