Consilierul lui Dancila pe probleme economice: ‘In instituţiile de stat, sunt sute de mii de oameni care stau degeabă pe bani mulţi’

04 Iun 2019

Remus Borza, consilier pe probleme economice al Vioricai Dancila, cel care l-a înlocuit pe Darius Vâlcov, vorbeste despre intentiile sale privind angajati ai instituţiilor statului, despre care spune că sunt hipergonflabile, hiper-remunerate. Borza s-a inscris luni in PSD.

  • Consilierul lui Dancila pe probleme economice: ‘In instituţiile de stat, sunt sute de mii de oameni care stau degeabă pe bani mulţi’

„Eu pentru asta m-am alăturat acestui efort al Executivului şi al partidului aflat la guvernare. Tocmai încerc să optimizez: sunt prea multe instituţii hipergonflabile, hiper-remunerate, ar trebui şi aici remunerarea să ţină cont de eficienţă şi de competenţă, ar trebui să mai reducem costurile în sectorul public şi să încurajăm mai mult şi să finanţăm investiţiile. Investiţiile sunt cele care dau sustenabilitate creşterii economice”, a spus Borza intr-un interviu pentru Ziarul Financiar.

El a mai precizat că „trebuie redus numărul de ministere, trebuie redus numărul de instituţii”. „Este o enormă birocraţie, o enormă cheltuială de bani, bani care trebuie să meargă în autostrăzi şi şcoli. Mediu de afaceri are nevoie de un milion de oameni, în vreme ce, în instituţiile de stat, sunt sute de mii de oameni care stau degeabă pe bani mulţi”, a spus Borza.

SHARE