Conducerea Academiei Romane neaga ca ar fi comandat vreodata vreun sondaj politic

14 Mai 2019

In primele ore ale diminetii, presa din Romania a publicat rezultatele unui sondaj,  care oferă informaţii legat de intenţia de vot la alegerile europarlamentare din 26 mai şi gradul de încredere al publicului în personalităţi şi instituţii politice si care ar fi fost realizat sub egida Academiei Romane. Doar ca Academia Romana neaga ca ar fi comandat asa ceva si a remis un comunicat catre news.ro

  • Conducerea Academiei Romane neaga ca ar fi comandat vreodata vreun sondaj politic

Biroul Prezidiului Academiei Române a transmis că „a luat la cunoştinţă cu surprindere de faptul că un institut al Academiei Române – este vorba despre Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale «Ion I.C. Brătianu» – a dat publicităţii un sondaj de opinie privitor la aspecte actuale ale vieţii politice româneşti.

Un asemenea sondaj cu tentă electorală, apărut în plină campanie electorală, nu a fost niciodată comandat de Academia Română. Reamintim că instituţia noastră nu se implică în chestiuni de natură politică”.

Conform studiului, preşedintele Klaus Iohannis se află într-un trend pozitiv în opţiunea românilor privind încrederea în personalităţi şi conduce în preferinţele electoratului pentru alegerile prezidenţiale, iar Armata este instituţia în care ei au cea mai mare încredere.

“Barometrul de opinie” a fost realizat, aşa cum a fost anunţat luni, de Academia Română, LARICS – Laborator pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică şi Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu”.

Marele “mister” ar putea fi rezolvat daca ne gandim ca exista un “razboi” intre academicienii de “dreapta” si cei de “stanga” si este pentru a doua oara cand se intampla astfel de disensiuni.

 

 

SHARE