Emma Thompson, tinta maniei opiniei publice: este catalogata drept o ipocrita de prima clasa de presa britanica

05 Mai 2019

Actrita britanica Emma Thompson este catalogata drept o “ipocrita de prim rang" dupa ce a fost suprinsa ca a zburat cu un avion al companiei British Airways, din Capitala Marii Britanii, pana in Statele Unite. IN urma cu putine zile, ea a participat la un protest ecologist care a provocat haos pe strazile Londrei, sustinand ca fiecare dintre noi ar trebui sa zburam mai putin.

  • Emma Thompson, tinta maniei opiniei publice: este catalogata drept o ipocrita de prima clasa de presa britanica
  • Emma Thompson, tinta maniei opiniei publice: este catalogata drept o ipocrita de prima clasa de presa britanica

Actrita a ales sa calatoreasca la clasa intai, unde un bilet costa 18 000 de lire sterline. Studiile cercetatorilor confirma ca un astfel de zbor polueaza atmosfera cu doua tone de dioxid de carbon – care aduce schimbarile nedorite ale climei – pentru fiecare calator.

Cei care au oferit informatia sustin ca Emma Thompson a solicitat in timpul zborului sampanie Perrier si carpaccio de vita – desi tot ea sustinea, la protestul ecologic, ca oamenii ar trebui sa manance mai putina carne, pentru a proteja planeta.

Cu doar două săptămâni înainte de zborul de 3.400 de mile, activista Emma Thompsom, în vârstă de 60 de ani, s-a alăturat protestelor din cauza carora strazile centrale din Londra au fost inchise. Actrita chiar a urcat la bordul unei barci roz, pentru a milita in defavoarea călătoriilor cu avionul și chiar s-a încercat prin forta inchiderea Aeroportului Heathrow, de unde chiar ea a zburat timp de opt ore, spre Statele Unite. Cota de dioxid de carbon generată de acest zbor a fost aceeași cu cea emisă pentru încălzirea unei locuințe medii timp de nouă luni.

Unul dintre activisti a dezvalui că actrita a participat anterior si la un protest, care are loc lunar, si lupta impotriva consumului de carne. Aceasta miscare dorește să sensibilizeze publicul cu privire la daunele aduse mediului prin consumul de carne, mai ales a celei de vita, “vinovate” pentru producerea metanului.

Protestatarii sustin ca  suntem deja intr-o "criză climatică" și chiar Emma Thompson a sugerat că zborurile să fie folosite doar în caz de urgență. Actrita nu a dorit sa comenteze pe marginea acestui subiect.

SHARE