Ce să-i răspund, domnule învățător? Cum să i se explice unui copil că învățătorul lui e agramat

05 Mar 2019

Pe derdelușul pe care tot alunecă încet și sigur educația în România trebuia să apară și ziua în care cei care nu prea le-au avut cu școala vor începe să se ocupe de mințile copiilor noștri. Și e unul cât se poate de îngrozitor!

  • Ce să-i răspund, domnule învățător? Cum să i se explice unui copil că învățătorul lui e agramat

Părintele unui copil deștept povestește pe Facebook despre nedumerirea și frustrarea pe care a simțit-o băiețelul său atunci când a văzut că munca lui fusese notată cu ”satisfăcător” de către învățător, în urma unor greșeli văzute și cunoscute doar de dascăl.

”Iași, 2019 - Colegiul Mihai Eminescu

David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble - m-a întrebat: Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg ?

Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B ?

Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, "să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant"”, a scris tatăl pe Facebook.

Ulterior, mama copilului a trebuit să trăiască o uluire și mai mare, după ce s-a întâlnit cu învățătorul și a discutat problema ivită.

”Am fost astăzi ”în vizită” la domnul învățător. I-am expus problema, iar dânsul m-a invitat ironic să consult dicționarul. Să râd sau să plâng?”, a consemnat și mama băiatului, într-un comentariu la postarea inițială.

Dar, după confruntrările pe care fiecare părinte le-a avut, modul în care a fost corectată lucrarea elevului de clasa a II-a mai poate reprezenta și un mod prin care învățătorul dorește să atragă atenția părinților că băiețelul are nevoie de îndrumare specială, care ar trebui să fie recompensată, nu?

După o astfel de experiență, dezamăgitoare, cum să-ți mai îndrumi copilul cu drag către școală, locul despre care i-ai spus că îi va deschide mintea și unde va învața lucruri care îi vor fi folositoare în viață?

SHARE