Ce informatii a publicat Sorina Matei despre judecatoarea care a decis incredintarea Sorinei cuplului din Statele Unite

23 Iun 2019

Tot mai multe informatii ies la iveala in privinta adoptiei Sorinei, fetita care a fost incredintata familiei de romani din Statele Unite. Jurnalista Sorina Matei a mai descoperit ca judecatoarea care a decis ca fetita sa nu ramana in Romania este casatorita cu seful direct al procuroarei Maria Piturca.

  • Ce informatii a publicat Sorina Matei despre judecatoarea care a decis incredintarea Sorinei cuplului din Statele Unite

„“Independenţa, echidistanţa, imparţialitatea” actului de Justiţie în cazul micuţei Sorina: PREŞEDINTA COMPLETULUI DE JUDECATĂ care A DECIS ca fetiţa să fie dată în adopţie internaţională familiei din SUA ESTE SOŢIA ŞEFULUI DIRECT AL PROCUROAREI CARE A LUAT-O CU FORŢA printr-o percheziţie din casa celor care au crescut-o şi a târât-o pe asfalt

Pe scurt, povestea este simplă.

Tribunalul Mehedinţi pe 18 februarie 2019 a decis ca fetiţa să rămână la familia care a crescut-o, respingând cererea de adopţie internaţională.

Decizia tribunalului Mehedinţi a fost întoarsă total de decizia Curţii de Apel Craiova, pronunţată pe repede înainte, după 2 luni şi un pic, pe 23 aprilie 2019. Asftel, un complet de judecată din 3 judecătoare, condus de preşedinta de complet judecător Lucia Mariana Lăloianu, a decis definitiv ca fetiţa să fie dată spre adopţie internaţională familiei din SUA.

Supriza apare când constatăm cine este preşedinta de complet din Curtea de Apel Craoiva care a decis aşa ceva, întorcând decizia Tribunalului Mehedinţi în cazul fetiţei.

Preşedinta de complet care a luat decizia este Lucia Mariana Lăloianu, chiar soţia procurorului general al Parchetului Curţii de Apel Craoiva, Constantin Lăloianu, reînvestit în această funcţie de Secţia pentru Procurori a CSM începând cu data de 1 ianuarie 2019.

Constantin Lăloianu nu este numai soţul preşedintei de complet care a luat decizia în privinţa fetiţei, este chiar şi şeful direct al procuroarei, Maria Antoaneta Piţurcă, şefa secţiei de urmărire penală din Parchetul Curţii de Apel Craoiva, cea care a luat mandat de percheziţie şi vineri a ridicat fetiţa cu forţa într-o procedură penală din casa oamenilor care au crescut-o, a târât-o pe asfalt şi a băgat-o într-o maşină privată a celeilalte părţi implicate.

Pot să vă mai spun că şeful procuroarei, soţ al preşedintei de complet care a dat decizia în cazul fetiţei, Constantin Lăloianu s-a ocupat în trecut inclusiv de dosarele lui Bercea Mondial.

Aşadar, CSM (secţia de judecători şi secţia de procurori) şi procurorul general, Bogdan Licu, ar trebui să verifice şi să ancheteze cu celeritate- adică rapid- dacă în cazul micuţei, pe viaţa acestui copil, actul de Justiţie a fost înfăptuit cu respectarea principiilor care guvernează Justiţia, respectiv independenţă, echidistanţă, imparţialitate.”, scrie Sorina Matei pe contul Presa Curată de pe Facebook.

Intre timp, un Baia de Arama au loc proteste ale oamenilor impresionati de brutalitatea cu care Sorina a fost tarata pe jos de procuroare, iar sindicatele politistilor solicita solicită Secţiei speciale de investigare a magistraţilor cercetarea sub toate aspectele a modului în care s-a hotărât adopţia fetiţei de opt ani din Baia de Aramă.

SHARE