Cum bâjbâie Poliţia în cazul unei tinere găsite moarte la marginea unei păduri de lângă Reşiţa

07 Aug 2019

Anamaria Suru, din Reşiţa, avea 29 de ani, lucra ca hair-stylist în Italia şi venise acasă pentru o scurtă vacanţă. La sfârşitul lunii aprilie, la marginea unei păduri de lângă Reşiţa a fost găsit trupul său, după ce fusese dată dispărută de patru zile.

  • Cum bâjbâie Poliţia în cazul unei tinere găsite moarte la marginea unei păduri de lângă Reşiţa

Joi, 18 aprilie, a plecat de acasă de la fratele său, să cumpere mâncare de la supermarket şi de atunci nu s-a mai întors.

Ultimul care a văzut-o în viaţă a fost Călin, fratele său, care de altfel este şi cel care a găsit-o după ce a fost anunţat de un cunoscut că maşina fetei se află abandonată pe un drum forestier.

Călin Blidariu a devenit principalul suspect pentru autorităţi în acest caz. Poliţiştii şi procurorii şi-au concentrat toate resursele să-i dovedească vinovăţia. Tânărul a fost supus de două ori la testul cu detectorul de minciuni, însă l-a trecut de fiecare dată.

Surse apropiate anchetei susţin că, în urmă cu câteva zile, autorităţile ar fi informat familia că în urma cercetărilor se conturează un alt motiv al decesului, asta chiar dacă, în 24 aprilie, procurorii anunţau fără dubii că Anamaria Suru a fost ucisă. 

“Din datele şi probele existente la acest moment rezultă că victimei S.A.C i-a fost suprimată viaţa şi în prezent se fac cercetări în vederea identificării autorului/autorilor faptei penale.”, se arată în comunicatul remis în 24 aprilie.

După toată perioada în care a fost suspectat de uciderea surorii sale, Călin Blidariu nu mai crede în autorităţi. La fel cum nu crede că sora sa s-ar fi sinucis aşa cum avansează acum autorităţile, deşi iniţial a avut şi el această părere.

“Mie nu mi-a spus nimeni oficial că eu sunt criminalul. Am fost tratat ca un suspect. Ne este foarte teamă că autorităţile, ca să nu se facă de ruşine, îmi caută în continuare mie probe. Când ne spun una, când ne spun alta. În micimea lor, cred că ne manipulează. Le doresc să aibă în suflet ce am şi eu, să văd dacă le mai arde într-una de manipulare. Ne spun una, ne ascultă şi ne urmăresc, ne spun alta, ne ascultă şi ne urmăresc”, spune Călin Blidariu, fratele tinerei moarte.  

Laura Gabriela Iancu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, nu confirmă niciuna din versiuni şi spune că momentan se fac cercetări în dosar, iar procurorul de caz nu a ajuns la o concluzie finală. “În momentul în care cercetările se vor încheia vă vom transmite exact ce s-a descoperit”, a declarat Iancu.

SHARE