Breaking News! Autoritățile din Madagascar au decis să îl extrădeze pe Radu Mazăre

14 Mai 2019

Autoritățile din Madagascar au decis să îl extrădeze pe Radu Mazăre, conform România TV. Ministerul Justiției din România a transmis actele necesare extrădării sâmbătă, iar conform sursei citate, ministrul Justiției din Madagascar a explicat că Radu Mazăre va fi extrădat în România. Decizia nu a fost deocamdata comunicata oficial.

  • Breaking News! Autoritățile din Madagascar au decis să îl extrădeze pe Radu Mazăre

Luni seara, Raducu Mazare isi exprima indoiala ca tatal sau va fi extradat: ”Îl vizitez zilnic, îi duc mâncare. Este în centrul de unde urmează să fie extrădat. Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comună, dar nu trebuie să-l plângem și să-l victimizăm. Știți că a trecut printre atâtea.

Este bine cu moralul, este bine fizic. Așteptăm să se demareze procedurile. Dosarul ajunge la un judecător, nu o să fie imediat extrădat. Madagascar e o țară democrată. Când era pe aeroport să plece, a venit un comisar și i-a spus să meargă cu el și nu i-a arătat niciun document și l-a dus la acest centru, unde se află și acum.

El a depus cerere de azil politic. Din ce am înteles de la el, când era pe aeroport să plece, a venit un anume comisar și a spus că trebuie să meargă cu el, fără să aibă nicio hârtie. L-a luat de acolo și l-a dus la secție. În aeroport la Antananarivo. Voia să plece unde are teren. (...) Cei din Madagascar nu au o lege pentru azilanții politic, dar a depus (Radu Mazăre, n.r.) o cerere la ONU și este înregistrat acolo.

Nu ne-am așteptat să se întâmple asta, pentru că această cerere la ONU îi conferă o protecție și un statut, însă lucrurile nefiind bătute în cuie, oamenii nu au interpretat în sens pozitiv acest lucru și l-au reținut. (...)

Așteaptă documentele din România, care vor demara procedura judiciară, așteaptă răspuns de la ONU care tratează situația lui și sperăm să fie în avantajul lui.  Cât timp i se analizează dosarul, el se află sub protecția lor (n.r. a ONU).  El spune că oamenii de aici sunt de o bunătate nemaiîntâlnită. I-am dus cărți să citească.”, a declarat Răducu Mazăre.

SHARE