Secretul borcanului de gem produs în România care costă 365 de euro

09 Ian 2019

Oricine își dorește în cămară un gem produs în România, chiar în satul căruia nici Prințul Charles nu i-a putut rezista - Viscri - trebuie să cheltuie 365 de euro.

  • Secretul borcanului de gem produs în România care costă 365 de euro

Gemul este preparat la foc de lemne, din fructe culese de pe dealurile din jurul satului Viscri- căpșuni, măceșe, corcodușe, mere. Prepararea gemului  se face doar în cantități mici, pentru a se păstra intactă aroma fructelor. Se pune puțin zahăr și niciun fel de conservant, conform celei care îl pregătește, Gherda Gherghiceanu.

Dar nu compoziția îl face foarte special, ci ambalajul. Borcanul este unicat, creație a unui sticlar vestit din Sibiu și așezat într-o ramă, lucrată manual, din stejar.

Cumpărătorul gemului este împroprietărit cu cinci stejari într-o pădure unică, în județul Sălaj, care iau locul celor tăiați pentru confecționarea ramei.

Până acum, au fost astfel plantați cu ajutorul comunității peste 2.500 de puieți de stejari, iar printre cei care dețin o bucățică din pădure ca urmare a cumpărării gemului de 365 de euro, se află numeroase persoane publice, dar și oameni de afaceri atât din țară, cât și din străinătate.
 

SHARE