Galați. Boicot împotriva firmei de taximetrie ai cărei angajaţi au bătut un tânăr de 19 ani

15 Apr 2019

Până la urmă rețelele sociale produc și altceva în afara pozelor cu pisici, mâncare sau selfie-uri... 

  • Galați. Boicot împotriva firmei de taximetrie ai cărei angajaţi au bătut un tânăr de 19 ani

Demersului care făcea apel pe Facebook la boicotarea firmei de taxiuri ai cărei şoferi au bătut un tânăr de 19 ani și solicita primăriei să ridice licențele celor implicați, i s-au alăturat mii de gălăţeni.

Incidentul s-a produs în Galați, în noaptea de 6 spre 7 aprilie - un tânăr a fost lovit , cu bâtele, cu pumnii şi cu picioarele, de un grup de cinci şoferi de taxi care răspunseseră la apelul unui coleg de-al lor, enervat de o discuţie banală cu cel agresat, care îi fusese client. Mai exact, şoferul de taxi ceruse mai mulţi bani pe cursă, motivând că tânărul are foarte multe bagaje, iar acesta i-a spus că nu are de ce să plătească mai mult doar pentru bagaje.

Violențele, înregistrate de o cameră de supraveghere din zonă, au provocat emoție în rândul celor care le-au urmărit, au fost puse la dispoziția procurorilor, care au decis să-i pună pe bătăuşi sub control judiciar pentru 45 de zile, timp în care au şi interdicţia de a profesa.

Conform cotidianului Adevărul, în staţiile de taxi, şoferii companiei împlicate în scandal stau aproape degeaba în aşteptarea clienţilor, care preferă să aleagă alte companii. 

Primăria Galaţi a anunţat, la rândul ei, că intenționează să anuleze licenţele de taxi ale şoferilor implicaţi în incident, dar şi sancţionarea firmei cu care aceştia se aflau sub contract. Deocamdată, însă, măsurile anunţate întârzie, instituţia precizând că procedura de anulare a licenţelor presupune parcurgerea obligatorie a unor paşi legali, pentru a evita contestaţiile.

Compania de taximetrie a anunţat, deja, că a reziliat contractele cu cei cinci şoferi bătăuşi şi că a înăsprit condiţiile de selectare a viitorilor angajaţi. Totodată, a făcut un apel la înţelegere către potenţialii clienţi.

”Acest incident izolat nu trebuie să umbrească munca plină de respect a celorlalţi şoferi, care se văd târâţi fără voia lor în acest scandal ce riscă să-i lase fără pâine”, au precizat reprezentanţii companiei.

SHARE