Bobonete, despre discursul în română al lui Tusk: Foarte bine ticluit, gâdila orgoliul oricărui român

11 Ian 2019

Mihai Bobonete  a comentat pe pagina sa de Facebook discursul în limba română susținut de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în ceremonia găzduită de Ateneul Român, pentru a marca preluarea oficială a preşedinţiei Consiliului UE de către România. despre care a recunoscut că l-a impresionat până la lacrimi.

  • Bobonete, despre discursul în română al lui Tusk: Foarte bine ticluit, gâdila orgoliul oricărui român

Bobonete mărturisește că a ascultat discursul polonezului de mai multe ori, cu aceeași emoție, considerând că este ”foarte bine ticluit, plin de nuanţe, care gâdilă orgoliul oricărui român şi este un rechizitoriu pentru unii politicieni aflaţi în loja de la Ateneu”.

”Discursul acestui om este un discurs foarte bine ticluit, este un mesaj plin de nuanţe şi este spus în limba noastră cu referiri la nume mari ale culturii acestui popor. Are aspecte umoristice pe alocuri, gâdila orgoliul oricărui român în mare parte, dar sunt câteva minute bune în care, daca îl ascultaţi măcar de două ori, o să vă daţi seama că sună a rechizitoriu pentru cei ce stăteau la lojă lângă Madona sau cum l-o chema pe domnul îmbrăcat în rochia aia albă. Vă spun cu sinceritate că ascultând discursul la un volum ridicat, s-a ridicat părul pe mine şi am lacrimat spre final când a amintit-o pe Simona Halep lângă Nadia Comaneci.

Acum depinde de noi ce concluzii tragem şi nu mă refer doar la noi ăştia care dăm din cap sau încingem telefoanele pe canapele, mă refer la ăştia de ne conduc, la cei cu lanterna, pentru că ei sunt cei ce trebuie să ne găsească lumina din întuneric despre care a scris Mircea Eliade şi de care a amintit domnul Donald Tusk.

Capul sus, privirea în faţă, ridicăm ancora şi profităm de vânt, sunt ferm convins că depărtându-ne de la cheu, ne apropiem din ce în ce mai mult de destinaţie şi cel mai important este să călătorim spre. Scuzaţi-mi penibilitatea redactării acestui text, dar aşa mi-a venit să zic eu, după ce am ascultat acest discurs de mai multe ori“, a scris Bobonete, pe Facebook.

SHARE