Cât devotament! O barză s-a sacrificat apărându-și puii de grindină - video

05 Mai 2019

Cu un spirit de sacrificiu pe care mamele care-și părăsesc pruncii în maternitate se pare că nu-l mai au, o barză a murit în timp ce-și proteja cei trei pui de bucățile mari de grindină, în timpul unei furtuni ce s-a abătut peste localitatea gălățeană Smârdan.

  • Cât devotament! O barză s-a sacrificat apărându-și puii de grindină - video

Pentru locuitorii satului, aflat la 10 kilometri de oraşul Galaţi, cuibul de berze din mijlocul localității a devenit un punct de reper de peste 60 de ani. Primăvara sosește atunci când puii de barză încep să mișune în cuib, iar toamna vine atunci când păsările pleacă spre zonele de iernat.

Acum puii sunt hrăniți doar de tatăl lor, dar specialiștii spun că au șanse mici să supraviețuiască astfel. Puii de barză sunt monitoriziați și ar putea ajunge la o asociație care să-i îngrijească.

”Furtuna mare, era piatră mare, mai mare ca oul de găină şi încolţurată aşa. E greu să creşti fără mama sau tată, care o fi unul dintre ei. Dar cred că mama a murit că ea este mai iubitoare, ea a stat până în ultima clipă şi probabil aripile s-au rupt, nu a mai putut să stea în cuib, s-a sacrificat pentru pui”, spune unul dintre locuitori.

”Riscurile sunt destul de mari. Chiar dacă a rămas un părinte, el nu o să poată să facă faţă hrănirii celor trei pui. Dacă era vorba de unul doi, sansele să reziste micuţii ar fi existat, în aceasta situatie , numărul lor fiind de trei va trebui cât mai repede să-i preluăm. El la un moment dar ar putea să refuze sa părăseasca cuibul ramânand în aşteptarea perechii şi in felul acesta vor muri cu toţii de foame”, a declarat Corina Grigore, membră a unei asociații pentru protecţia animalelor:.

Puii de barză vor fi monitorizaţi în următoarele zile iar oamenii sunt decişi să intervină dacă vor fi în pericol.

SHARE