Un bărbat confirmat cu Covid stă de câteva zile în maşină pentru a nu-i infecta pe alţii. «DSP mi-a spus să aştept»

10 Sep 2020 | scris de Camelia Dobrescu

Un bărbat confirmat pozitiv pentru Covid a fost nevoit să se mute în propria maşină pentru a se izola şi a nu transmite boala familiei sau altor persoane.

  • Un bărbat confirmat cu Covid stă de câteva zile în maşină pentru a nu-i infecta pe alţii. «DSP mi-a spus să aştept»

Mihail a precizat că a luat această decizie după ce nu a primit niciun semn din partea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, relatează Digi 24.

“Aici dorm şi în spate am bagajul făcut de soţie. M-am trezit sâmbătă dimineaţă (5 septembrie 2020 - N.R.) şi am constatat că nu am gust şi miros şi am anunţat la muncă.

Sunt asistent medical şi mi-au zis să fac un test de Covid şi am decis în drum spre muncă să nu mai merg în casă.

Mi-a ieşit rezultatul pozitiv. Soţia este operată pe inimă acum un an şi jumătate şi parcă n-aş vrea să se îmbolnăvească şi ea”, a afirmat bărbatul în vârstă de 34 de ani.

Mihail susține că a sunat de mai multe ori la DSP Bucureşti pentru a cere sprijin şi i s-a transmis să aştepte, să stea izolat.

De asemenea, i s-a comunicat că va fi căutat de cineva de la serviciul respectiv, lucru care nu s-a mai întâmplat, nici după cinci zile de când se află în noua sa “locuinţă”.

“Mi-a răspuns cineva şi mi-a zis să aştept şi să stau izolat, atâta tot, asta sâmbătă seara. Duminică am sunat din nou şi am cerut să îmi zică ceva, ce să fac, că stau în maşină.

Să stau izolat pe cât posibil, aşa mi-au zis. Îmi trebuie concediul ăla medical, mă interesează internarea aia de 24, 48 de ore”, a mai declarat Mihail.

Totodată, bărbatul a cerut ajutorul unui prieten care are un apartament gol.

“Dacă fac rost de cheia respectivă să mă mut... Aseară m-am bărbierit aici, la farurile maşinii, a fost ok”, a adăugat Mihail, care a precizat că, în afară de pierderea gustului şi mirosului, nu are deocamdată alte simptome.

SHARE